Ανατροπή: Δεν ξεκινούν τα sms στους ανεμβολίαστους

12 mins read

Παρά τα σχετικά ρεπορτάζ, η αποστολή μηνυμάτων σε ανεμβολίαστους δεν θα ξεκινήσει αύριο. Θα προηγηθεί διάταξη στη Βουλή. Η αποστολή μηνυμάτων θα γίνεται με φειδώ, όχι σε καθημερινή βάση.

Νωρίτερα, μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ, είχαν πει πως από αύριο θα  σταλούν περίπου 450.000 μηνύματα σε  ανεμβολίαστους πολίτες, σε καθημερινή βάση.

Παράλληλα, μηνύματα έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν και οι άνω των 50 ετών προκειμένου να κλείσουν ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου.

Μόσιαλος: Να το πάρουν πίσω

Την έντονη αντίδραση του Ηλία Μόσιαλου προκάλεσε η απόφαση για τα sms στους ανεμβολίαστους. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ANT1 ««Δεν είναι καλή ιδέα, δεν ξέρω ποιος την είχε, αλλά να την πάρουν πίσω», είπε χαρακτηριστικά στον ANT1 ο καθηγητής. «Δηλαδή αυτό έλειπε από τους ανεμβολίαστους; Το SMS; Οταν έχει γίνει τόση συζήτηση και τόση ενημέρωση;».

Εκτίμησε δε ότι θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, ενώ επεσήμανε και το ζήτημα που θα ανακύψει με τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών.

«Πριν αρχίσουμε να συζητάμε νέα μέτρα, τα οποία μπορεί να χρειαστούν, αλλά ας αρχίσουμε πρώτα να εφαρμόζουμε όσα υπάρχουν, συστηματικά. Κι αυτό είναι θέμα κυρίως της πολιτείας». Παράλληλα, ο κ. Μόσιαλος τόνισε ότι η προσπάθεια δεν πρέπει να γίνεται σε ατομικό επίπεδο και μάλιστα με χρήση προσωπικών δεδομένων, επισημαίνοντας πως απαιτείται κοινή προσπάθεια πολιτείας αυτοδιοίκησης για να ενταθεί η ενημέρωση ως προς τον εμβολιασμό. «Σε όλο τον πλανήτη με συνεργατικές προσπάθειες όλων πολιτικών και κοινωνικών φορέων γίνεται η προσπάθεια» είπε, τονίζοντας ότι αυτό πρέπει να γίνει εδώ και τώρα.

Ζήτησε επίσης να περιμένουμε την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων η οποία διαθέτει σοβαρούς επιστήμονες, που έχουν όλα τα στοιχεία: Την ηλικία των νοσούντων, σε ποια νοσοκομεία πηγαίνουν και πόσο αργά πάνε στο νοσοκομείο κλπ.

Facebook Comments