ΑρχικήΕπικαιρότηταΑναβάλλεται ο αγώνας ΑΕΚ- Ντιναμό Ζάγκρεμπ μετά τη δολοφονία οπαδού στη Ν....

Αναβάλλεται ο αγώνας ΑΕΚ- Ντιναμό Ζάγκρεμπ μετά τη δολοφονία οπαδού στη Ν. Φιλαδέλφεια

Την απόφαση να αναβάλει τον αγώνα της ΑΕΚ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ έλαβε η UEFA, μετά τη δολοφονία οπαδού της Ένωσης.

Νωρίτερα, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, η πλευρά της ΑΕΚ κατηγόρησε την κροατική ομάδα και την Αστυνομία για όσα συνέβησαν και αποχώρησε.

«Αυτή τη στιγμή θεωρούμε αδιανόητο και παρανοϊκό να ξεκινάμε και να συμμετέχουμε σε μια σύσκεψη, στην οποία είναι παρόντες και εκπρόσωποι της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ενώ θρηνούμε την απώλεια της ζωής του οπαδού μας και έχουν συμβεί όσα έγιναν χθες», ειπώθηκε από την πλευρά της ΑΕΚ.

Το παιχνίδι της ΑΕΚ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ αναβλήθηκε μετά τα επεισόδια που προκάλεσαν Κροάτες χούλιγκαν έξω από την OPAP Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια, με αποτέλεσμα να δολοφονηθεί ένας φίλαθλος της «Ένωσης» από πολλές μαχαιριές και να τραυματιστούν άλλα 8 άτομα.

Από τα εκτεταμένα επεισόδια των Κροατών, που ήρθαν οδικώς με αυτοκίνητα και βανάκια στην Αθήνα από το Ζάγκρεμπ, πραγματοποιήθηκαν καταστροφές πέριξ του γηπέδου, ενώ συνελήφθησαν 96 άτομα, με τους 8 εξ αυτών, πέντε Κροάτες και τρεις Έλληνες, να είναι φρουρούμενοι στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».

Υπενθυμίζεται ότι οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ ήρθαν οπλισμένοι σαν αστακοί, καθώς κατά τη σύλληψή τους από την αστυνομία κατασχέθηκαν γάντια, μασελάκια, επιγονατίδες, τσεκούρια, ακόμη και μολότοφ.