«Ανησυχία» και μήνυμα της ΕΕ για πυροβολισμούς Τούρκων στον Έβρο

8 mins read

Την ανησυχία της για πυροβολισμούς από την τουρκική πλευρά του Έβρου εξέφρασε η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Ύλβα Γιόχανσον, επιβεβαιώνοντας ότι έλαβε σχετική επιστολή από τη FRONTEΧ.
Ερωτηθείσα για σχετικό ρεπορτάζ του γερμανικού Spiegel, κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά την άτυπη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, η ευρωπαία επίτροπος ανέφερε ότι «έλαβα επιστολή από τη FRONTEX σχετικά με αναφορές για πυροβολισμούς στην τουρκική πλευρά, κοντά στα ευρωπαϊκά και ελληνικά σύνορα. Δεν είναι η πρώτη φορά που λαμβάνω τέτοιους είδους πληροφορίες και φυσικά πάντα ανησυχώ» 
«Εάν έχεις αναφορές για πυροβολισμούς ακόμη κι αν φαίνεται ότι δεν υπάρχουν πυροβολισμοί σε άνθρωπο, αλλά βεβαίως πάντα ανησυχώ όταν υπάρχουν πυροβολισμοί κοντά στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Για το συγκεκριμένο περιστατικό εναπόκειται στη FRONTEX να το αναφέρει με τον τρόπο που πρέπει να αναφέρουν περιστατικά» σημείωσε.
Παράλληλα, η Ύλβα Γιόχανσον απέστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το μεταναστευτικό, λέγοντας ότι «αναμένουμε από την Τουρκία να τηρήσει τη Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, ειδικά όταν πρόκειται για την καταπολέμηση των διακινητών και να πραγματοποιεί τις επιστροφές από τα ελληνικά νησιά».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Facebook Comments