ΑρχικήΕπικαιρότηταΑνησυχητικά στοιχεία: Το 40% των διασωληνωμένων είναι πλήρως εμβολιασμένοι!

Ανησυχητικά στοιχεία: Το 40% των διασωληνωμένων είναι πλήρως εμβολιασμένοι!

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ, της Παρασκευής 01/04/22. Σύμφωνα με αυτά, υψηλό είναι το ποσοστό των εμβολιασμένων που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με COVID. Συγκεκριμένα, το ποσοστό των διασωληνωμένων  που είναι πλήρως εμβολιασμένοι φτάνει στο 40%!

Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού (7,5 εκατομμύρια άτομα), έχουν πλέον κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ενώ σχεδόν 5,5 εκατομμύρια έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, εάν φτάσουμε σε πλήρη εμβολιαστική κάλυψη, τότε όπως είναι λογικό, το σύνολο των διασωληνωμένων θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι, είτε επειδή το εμβόλιο δεν παρέχει απόλυτη προστασία είτε επειδή υπάρχουν ειδικές κατηγορίες πληθυσμού που δεν μπορούν να καλυφθούν πλήρως από αυτό.

 

Διάγραμμα: Ηλικιακή Κατανομή κρουσμάτων, νοσηλευόμενων στις MEΘ και ασθενών που απεβίωσαν από την αρχή της πανδημίας

 

Το 40% των διασωληνωμένων πλήρως εμβολιασμένοι – Αύξηση στις εισαγωγές νέων ασθενών 

Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι χθες Παρασκευή ήταν 351 (66.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους ήταν τα 69 έτη. To 91.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την χθεσινή έκθεση του ΕΟΔΥ προκύπτει ότι, μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 210 (59.83%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 141 (40.17%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 485 (ημερήσια μεταβολή +6.13%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 441 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

 

Οι θάνατοι ανά ηλικία

Η ηλικιακή κατανομή των θανάτων ανά ηλικία καταγράφεται στον παρακάτω πίνακα:

 

Η διαχρονική εξέλιξη των συνολικών κρουσμάτων και συνολικού αριθμού των θανάτων ασθενών COVID-19 παρουσιάζεται στο ακόλουθο διάγραμμα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ