Άνοιγμα Εκκλησιών: Τι θα ισχύσει για Θεία Κοινωνία και τέλεση γάμων – βαπτίσεων

9 mins read

Σήμερα αναμένεται να δημοσιευτεί η ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας, με την οποία επιτρέπεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργίας ή θρησκευτικής τελετής (συμπεριλαμβανομένων γάμων και βαπτίσεων) με την συμμετοχή πιστών σε όλους τους χώρους λατρείας όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων.

Σημειώνεται ότι ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων ατόμων καθορίζεται από την αναλογία ένα άτομο ανά 10 τ.μ., δηλαδή για παράδειγμα σ’ ένα χώρο λατρείας επιφανείας 300 τ.μ. ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων είναι 30, και πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους.

Ο μέγιστος αριθμός είναι 50 για τους χώρους λατρείας που είναι άνω των 500 τ.μ.. Τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που πρέπει να τηρούνται αναφέρονται αναλυτικά στην ΚΥΑ (πχ σύσταση για τη χρήση μάσκας, υποχρεωτική χρήση αντισηπτικού για την υγιεινή των χεριών, συχνός καθαρισμός επιφανειών κλπ).

Παράλληλα, ενσωματώθηκαν συστάσεις και μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που ανταποκρίνονται σε ειδικότερες ανάγκες και χαρακτηριστικά επιμέρους θρησκευτικών κοινοτήτων, όπως ο τρόπος εισόδου σε χώρους λατρείας που δεν επιτρέπεται η είσοδος με υποδήματα κλπ.

Αποσαφηνίζεται, επίσης, ότι σε περίπτωση τέλεσης λειτουργιών ή θρησκευτικών τελετών σε υπαίθριους χώρους ισχύουν οι γενικοί κανόνες περί δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων. Η ισχύς της ΚΥΑ είναι από την 17/5/2020 έως και την 5/6/2020.

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα