Ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες στις 15 Μαΐου – Τι είπε ο Σταμπουλίδης για την εστίαση

9 mins read

O γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, προανήγγειλε το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών στις 15 Μαΐου, μαζί με τον τουρισμό.

Ο κ. Σταμπουλίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ και αναφερόμενος στην επαναλειτουργία της εστίασης από τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου επισήμανε ότι «προχωρούμε και ανοίγουμε την αγορά με πολύ προσεκτικά και συγκεκριμένα».

Όσον αφορά τη μουσική που δεν θα υπάρχει στα μαγαζιά, ο κ. Σταμπουλίδης τόνισε πως οι ειδικοί πιστεύουν πως όταν υπάρχει μουσική αναγκάζεται ο κόσμος να αυξάνει την ένταση της φωνής του κι άλλα να εκτοξεύει περισσότερα σταγονίδια.

«Δεν είναι μόνο η μουσική, πλέον έχουμε ισχυρή σύσταση να χρησιμοποιούμε τη μάσκα όταν δεν καταναλώνουμε ποτά και φαγητό. Όσο περνά ο καιρός και εφόσον τηρεί ο κόσμος όλα τα μέτρα, το μέτρο  σχετικά με τη μουσική θα επανεκτιμηθεί», τόνισε.

Κι άλλα βήματα μετά τις 14 Μαΐου

Ο Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή ανέφερε πως από τις 14 Μαΐου και μετά «θα κάνουμε κι άλλα βήματα, εφόσον τα μέτρα δεν είναι επιθετικά προς την πανδημία».

Σχετικά με τις καφετέριες σε εμπορικά κέντρα, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου,κ. Σταμπουλίδης, ανέφερε πως αυτά τα καταστήματα θα λειτουργήσουν μόνο με take away.

Υπενθυμίζεται πως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τα έκτακτα μέτρα που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 3 Μαΐου στις 6.00 έως τη Δευτέρα 10 Μαΐου.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα