«Άνοιξε» ο κύκλος των καταθέσεων για την κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι – Καταθέτει στέλεχος του ΕΟΔΥ

9 mins read

Σήμερα ξεκίνησε η εξέταση των μαρτύρων για την υπόθεση της ιδιωτικής κλινικής «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι με το πλήθος κρουσμάτων κορωνοϊού αλλά και τους πέντε νεκρούς.

Τον πρώτο μάρτυρα για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών στην υπόθεση της ιδιωτικής κλινικής εξετάζει σήμερα ο Εισαγγελέας Νίκος Αντωναράκος ο οποίος διενεργεί κατεπείγουσα έρευνα. Ο μάρτυρας καλείται να συμβάλει στην αναζήτηση ενδεχόμενων κακουργηματικών ποινικών ευθυνών για τη μη τήρηση των μέτρων με συνέπεια τη διασπορά του ιού σε δεκάδες ασθενείς και προσωπικό της κλινικής.

Τον κύκλο των μαρτύρων που θα εξετάσει ο Εισαγγελικός λειτουργός ανοίγει στέλεχος του ΕΟΔΥ.

Θα ακολουθήσουν και άλλες καταθέσεις, ώστε ο Εισαγγελικός λειτουργός να σχηματίσει πλήρη εικόνα για την κατάσταση που διαμορφώθηκε στην κλινική ως προς την τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Στην δικογραφία, που σχηματίζει ο κ. Αντωναράκος, περιλαμβάνονται ήδη στοιχεία ιατρικών φακέλων ασθενών κ.α. που συνέλεξε με εισαγγελική εντολή η Κρατική Ασφάλεια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ώρες πρόκειται να αναζητηθούν και άλλα στοιχεία από τα αρχεία της Κλινικής.

Σύμφωνα πάντως με τους νομικούς παραστάτες της Κλινικής, στο νοσοκομείο τηρήθηκαν στο έπακρο τα μέτρα πρόληψης.

Υπενθυμίζεται, πως σήμερα έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό ένας 84χρονος από την ιδιωτική κλινική, οποίος τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στο ΝΙΜΤΣ.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα