Ανοικτά σήμερα τα καταστήματα – Το ωράριο λειτουργίας

12 mins read

Ανοικτά θα είναι σήμερα τα καταστήματα, με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας από τις 11 έως και τις 8 το βράδυ.

Σημειώνεται ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης, είχε δηλώσει ότι η λειτουργία συγκεκριμένα αυτής της Κυριακής 27 Νοεμβρίου, έχει ιδιαίτερη σημασία για το εμπόριο καθώς βρίσκεται μεταξύ Black Friday και Cyber Monday και οι καταναλωτές θα μπορέσουν να κάνουν την έρευνά τους προκειμένου να προχωρήσουν σε αγορές.

Όπως σημειώνει ο κ. Κορκίδης, το επιχειρείν «έβαλε και βάζει πλάτη» στην προσπάθεια να διατηρηθούν οι τιμές σε λογικά επίπεδα, σε μια δύσκολη συγκυρία για το σύνολο των ευρωπαϊκών οικονομιών, απορροφώντας στο μέτρο του δυνατού τις αυξήσεις που υπαγορεύονται από τη διεθνή κρίση στο ενεργειακό πεδίο.

«Φέτος», όπως αναφέρει ο κ. Κορκίδης, «η κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τον Νοέμβριο, δεν εντάσσεται σε περίοδο ενδιάμεσων εκπτώσεων αλλά ο θεσμός της Black Friday, φαίνεται ότι έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών και ο εμπορικός κόσμος προσπαθεί να προσελκύσει, αλλά και να βοηθήσει με χαμηλές τιμές τους καταναλωτές. Παράλληλα, είναι ένα πραγματικό κίνητρο για τον καταναλωτή, ο οποίος σε αυτή τη δεδομένη στιγμή πιέζεται οικονομικά, να κάνει αγορές σε προϊόντα που καλύπτουν τις τρέχουσες ανάγκες του με την καλύτερη τιμή. Υπάρχει επάρκεια προϊόντων, πληθώρα καλών τιμών για όλα τα βαλάντια αλλά και μεγάλος ανταγωνισμός στην αγορά».

Στο μεταξύ, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) έχει προκηρύξει για σήμερα, 24ωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου, «ενάντια στην εμμονή της κυβέρνησης και του υπουργείου Ανάπτυξης να λειτουργήσουν τα καταστήματα, χωρίς απολύτως καμία λογική» όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα