Ανοιχτό το ενδεχόμενο για είσοδο ανεμβολίαστων στα σούπερ μάρκετ με rapid test

10 mins read

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για είσοδο των ανεμβολίαστων με rapid test στα σούπερ μάρκετ, άφησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Open, το πρωί της Παρασκευής ότι η λήψη ενός τέτοιου μέτρου “ασφαλώς και εξετάζεται” από την κυβέρνηση, ενώ έχει συζητηθεί και στο Μαξίμου.

Ο υπουργός, ωστόσο, αναφέρθηκε και δύο προβλήματα που αυτό θα δημιουργούσε:

“Το ενδεχόμενο αυτό συζητήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Ασφαλώς και εξετάζεται, αλλά έχει προβλήματα. Το συζητήσαμε και στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου”, πρόσθεσε.

Το πρώτο πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας που δεν θα κάνουν rapid test και δεν μπορούμε να τους στερήσουμε την πρόσβαση σε βασικά αγαθά. Είναι πολύ σκληρά.

Το δεύτερο είναι ότι έχει προβλήματα πρακτικά, δηλαδή πόσο μεγάλες θα είναι οι ουρές που θα δημιουργούνται στα σούπερ μάρκετ σε ώρες αιχμής“.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι η εστίαση έλαβε τα περισσότερα χρήματα σε σχέση με τους άλλους κλάδους και επεσήμανε πως η στεναχώρια των επιχειρηματιών θα πρέπει να κατευθύνεται προς τους ανεμβολίαστους που «εξ αιτίας τους συνεχίζει να υπάρχει η πανδημία».

Πριν από μερικές ημέρες πάντως, ο κ. Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σε άλλο τηλεοπτικό σταθμό είχε δεχτεί ερώτηση σχετικά με το εν λόγω μέτρο, απαντώντας ότι η κυβέρνηση δεν ήθελε να αποκλείσει την πρόσβαση σε εκείνη τη μειοψηφία των πολιτών που όχι μόνο δεν κάνουν το εμβόλιο, αλλά δεν κάνουν ούτε τεστ. “Αυτούς τους ανθρώπους δεν μπορείς να τους αφήσεις να πεθάνουν της πείνας”.

 

Facebook Comments