Αντιδήμαρχος Καστελλόριζου: «Ένα drone πέταξε πάνω από το νησί, παίζοντας τουρκικά εμβατήρια»

26 mins read

Ο αντιδήμαρχος Καστελλόριζου, Στράτος Αμύγδαλου, δήλωσε ότι «το Σάββατο το πρωί ένα drone, πέταξε πάνω από το Καστελόριζο παίζοντας τουρκικά εμβατήρια και τον τουρκικό εθνικό ύμνο».
Ο κ. Αμύγδανος, μιλώντας στον ρ/σ «Παραπολιτικά 90,1» τόνισε πως «η κίνηση αυτή πλήγωσε τους κατοίκους» ενώ είπε πως «η σημαία επανήλθε καθώς καθαρίστηκε η μπογιά».
Ακόμη, υπογράμμισε ότι στο νησί «πρέπει να υπάρχει φαρμακείο καθώς υπάρχει χώρος που θα παραχωρηθεί δωρεάν σε όποιον ενδιαφερθεί».
Ανάφερε δε πως οι κάτοικοι απαιτούν πράγματα για το νησί.
Αναλυτικά η συνέντευξη του αντιδημάρχου Καστελλόριζου:
Με αφορμή το drone που πέταξε πάνω από το Καστελόριζο, ο κ. Αμύγδαλος σημείωσε: «Είμαστε υπερήφανοι που μένουμε εδώ και κρατάμε το νησί σε αυτή την κατάσταση που κάθε μέρα καλυτερεύει, είμαστε υπερήφανοι για το ότι ”εξαιτίας μας” η Ελλάδα μας μπαίνει στο γεωπολιτικό χάρτη της Ανατολικής Μεσογείου. Το Σάββατο το πρωί πέταξε ένα drone, στις 7:10-7:15, με τον εθνικό ύμνο της Τουρκίας κάποιοι άκουσαν και σειρήνες πολέμου από το drone. Πέταξε σχετικά γρήγορα, κλέφτικα και έφυγε σε ένα δεύτερο λιμανάκι που έχουμε. Ήταν αιφνιδιαστική η κίνηση, δεν πρόλαβε ο κόσμος να καταλάβει. Πληροφορηθήκαμε και το μεσημέρι ότι είχε γίνει και αυτό στην ελληνική σημαία, αυτά είναι γεγονότα που μας στεναχώρησαν, μας πλήγωσαν γιατί γίνεται μια τεράστια προσπάθεια για το Καστελόριζο αλλά αυτός ο πόλεμος νεύρων και όλη αυτή η κατάσταση που συνεχίζεται αρκετό διάστημα, ένα τρίμηνο δεν έχουμε ησυχάσει μέρα, συνεχίζεται. Είναι θέματα των αρχών, το ψάχνουνε έχουν έρθει αξιωματικο».
Ερωτηθείς αν έχει καθαριστεί η ελληνική σημαία, ο αντιδήμαρχος Καστελόριζου τόνισε ότι «με τη σημαία μας δεν παίζουμε, κατευθείαν πήγαμε και την επαναφέραμε αμέσως».
«Ξέρουμε πολύ καλά τι γίνεται στο Καστελόριζο, ποιος έρχεται, τι κάνει, που πάει αυτό όμως ήταν κάτι τελείως αιφνιδιαστικό και νομίζω ότι πρέπει να γίνει ένα μάθημα προς όλους μας γιατί βλέπεις κάτι και πρέπει η συμμετοχή του επισκέπτη, του Έλληνα στο Καστελόριζο να είναι πολύ πιο ισχυρή. Βλέπεις κάτι πρέπει αμέσως να το αναφέρεις, δηλαδή εκείνη την ώρα έπρεπε να ενημερωθούν οι αρμόδιοι φορείς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αμύγδαλος.
Για την έλλειψη φαρμακείου στο νησί, ανέφερε: «Σε ένα τόπο με 500 κατοίκους το χειμώνα, παραπάνω από 1.000 το καλοκαίρι το να μην έχεις ένα φαρμακείο; Τώρα έχουμε έναν οπλίτη που κάνει χρέη φαρμακοποιού, ευχαριστούμε πολύ τον ελληνικό στρατό για αυτό αλλά το ζητάμε για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη. Έχουμε έναν χώρο, έχουμε και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να τον παραχωρήσουμε και δωρεάν κιόλας σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφερθεί. Είμαστε περήφανοι δεν ζητούσαμε πράγματα αλλά τώρα πλέον απαιτούμε πράγματα για το νησί γιατί έχει παραγίνει η κατάσταση, δεν μπορούμε να κάνουμε βήματα πίσω μόνο βήματα μπροστά μπορούμε να κάνουμε».
Για τις σχέσεις με τα τουρκικά παράλια, επισήμανε: «Κανένας δεν είπε ότι δεν έχουμε αδελφοποιηθεί με την απέναντι πόλη της Τουρκίας, κανένας δεν είπε ότι κάνουμε εκδηλώσεις μαζί, ένα φεστιβάλ τέχνης και πολιτισμού τον Ιούνιο και λοιπά αλλά μην τα μπερδεύουμε και όλα τα πράγματα. Εδώ υπάρχει η πατρίδα, εμείς τα έχουμε διαχωρίσει μέχρι ένα σημείο η φιλία και το εμπόριο αλλά πάνω από τη σημαία και την πατρίδα δεν υπάρχει τίποτα. Το έχουμε κοινοποιήσει κιόλας και το καταλαβαίνουν και οι ίδιοι».
«Εμείς το ξέραμε ότι θα φτάναμε εδώ πλέον όμως εμείς που έχουμε γεννηθεί εδώ και έχουμε μεγαλώσει όταν βλέπεις σε μια γωνία στο σπίτι το όπλο, είσαι εθνοφύλακας, όταν γίνονται επιστρατεύσεις όπως τελευταία των Ιμίων που παίρνεις το όπλο σου να υποστηρίξεις την πατρίδα σου ε! αυτό μπαίνεις στο πετσί σου, στο αίμα σου. Δεν υπάρχει ότι γίνεται μια κρίση, ”να μπω στο καράβι να τη γλιτώσω”, δεν υπάρχει αυτό το πράγμα εδώ, δεν υπάρχει σε κανένα σπίτι αυτή η σκέψη. Είμαστε εδώ θα υποστηρίξουμε την πατρίδα μας», δήλωσε επιπρόσθετα ο ίδιος.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα