Αντιδράσεις Μητροπολιτών για την Ανάσταση στις 9 ή 10 το βράδυ

15 mins read

Το Πάσχα θα είναι διαφορετικό και φέτος, καθώς, όπως όλα δείχνουν, η Ανάσταση θα γίνει νωρίς και το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία σε μπαλκόνια και αυλές εντός στενού οικογενειακού κύκλου εν μέσω πανδημίας της νόσου Covid-19.

Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι άσχημη και δεν αφήνει περιθώριο ούτε για Πάσχα στο χωριό αλλά ούτε για άνοιγμα και άλλων δραστηριοτήτων προς το παρόν.

Στο πλαίσιο αυτό, διαφοροποιήσεις αναμένεται να γίνουν και στη λειτουργία των εκκλησιών τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Τι θα ισχύσει

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το σενάριο που προκρίνεται είναι:

Για την μεν Μεγάλη Παρασκευή η περιφορά του Επιταφίου να γίνει περιμετρικά του ναού και με αυστηρή επιτήρηση των μέτρων ασφαλείας (για μάσκες, αποστάσεις).

Όσον αφορά στην Κυριακή του Πάσχα, αυτό που κερδίζει έδαφος είναι η αναγγελία αρκετά νωρίτερα της 12ης βραδινής της Ανάστασης, παρουσία πιστών αλλά με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων.

Πληροφορίες, δε, τοποθετούν τη έναρξη της λειτουργίας της Ανάστασης από τις 21:00 μέχρι τις 22:00.

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «H Ανάσταση πρέπει να γίνει κανονικά στις 12 τα μεσάνυχτα»

«Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συνεδριάζει αύριο, όμως έχει ήδη στείλει επιστολή προς την υπουργό ένα μήνα πριν, θέτοντας τα αιτήματά της» σημείωσε ο μητροπολίτης Ιγνάτιος, τονίζοντας ότι οι ιεράρχες βλέπουν με χαρά να υλοποιούνται κάποια από αυτά.

«Δεν θα έχουμε αυτό που είχαμε τις άλλες χρονιές, αλλά θα μπορεί να είναι με μέτρο, με συνεννόηση, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα, ενώ έχουμε και τους αίθριους χώρους που μπορούμε να αξιοποιήσουμε και ζητάμε να έχουμε και το διευρυμένο ωράριο» συμπλήρωσε ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού μιλώντας στο MEGA.

Σύμφωνα με τον κ. Ιγνάτιο, η Ανάσταση θα πρέπει να γίνει κανονικά στις 12 τα μεσάνυχτα, καθώς όπως είπε, αν γίνει νωρίτερα, θα επικρατήσει αναστάτωση στους δρόμους, ενώ συμπλήρωσε ότι τη Μεγάλη Παρασκευή θα μπορεί να γίνει μια περιφορά του Επιταφίου κοντά στο ναό.

Συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος

Συνέρχεται σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 164ης Συνοδικής Περιόδου, προκειμένου να ασχοληθεί με τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.

Στην πραγματικότητα το κεντρικό θέμα που θα απασχολήσει τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, δεν είναι άλλο το πως θα εορτάσουμε το Πάσχα.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα