Αντιπαράθεση μεταξύ των αρμοδίων αρχών για το κλείσιμο της Αθηνών – Λαμίας

8 mins read

Έχει ξεσπάσει αντιπαράθεση μεταξύ των αρμοδίων αρχών, αναφορικά με τις ευθύνες για το χάος που επικράτησε λόγω της κακοκαιρίας στην Αθηνών – Λαμίας, που είχε ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία πολλών οδηγών και επιβατών.

Το Υπουργείο Μεταφορών ισχυρίζεται ότι την απόφαση για να κλείσει η εθνική οδός, την έλαβε η Τροχαία, μετά από εισήγηση της Νέας Οδού, την εταιρία που διαχειρίζεται το συγκεκριμένο τμήμα της εθνικής.

Με την σειρά της, η Τροχαία θεωρεί υπεύθυνη τη Νέα Οδό, αλλά και την Περιφέρεια Αττικής, διότι δεν καθαρίστηκε επαρκώς το οδόστρωμα και δεν ελήφθησαν εγκαίρως μέτρα. Συνεπώς, όπως υποστηρίζει, δεν μπορούσε να επιτρέψει τη διέλευση των οχημάτων στο σημείο που έχει κλείσει ο δρόμος από το χιόνι.

Από την πλευρά της, η Περιφέρεια Αττικής υποστηρίζει πως είχε έτοιμες και αλατιέρες και γκρέιντερ, αλλά δεν είχε ενημερωθεί έγκαιρα από τη Νέα Οδό.

Τέλος, η Νέα Οδός ρίχνει την ευθύνη στους μετεωρολόγους, ότι δεν είχαν ενημερώσει για την τόσο μεγάλη ένταση των καιρικών φαινομένων, αλλά και στους οδηγούς, τους οποίους κατηγορεί ότι δεν είχαν αλυσίδες, αλλά και ότι χρησιμοποιούσαν τη ΛΕΑ. Έτσι δεν μπορούσαν να περάσουν τα εκχιονιστικά οχήματα και τα φορτηγά με το αλάτι.

Αξίζει να σημειωθεί πως, όπως μετέδωσε το Star,  οι οδηγοί διαμαρτύρονται ότι ουδείς τους είχε ενημερώσει.

Facebook Comments