Αντιτρομοκρατική: Εντοπίστηκαν αντιαρματικά στα Σεπόλια και τα Εξάρχεια

10 mins read

Η Αντιτρομοκρατική, που από το πρωί πραγματοποιεί έρευνες σε δύο διαμερίσματα στα Σεπόλια και στα Εξάρχεια, εντόπισε βαρύ οπλισμό που περιλαμβάνει ακόμα και αντιαρματικά.

Η οδός Αυλώνος στα Σεπόλια είναι αποκλεισμένη.  Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε συνολικά 26 προσαγωγές, ενώ στα Εξάρχεια η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην οδό Τζαβέλλα 3.

sepolia001

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από το κτήριο στα Σεπόλια προσήχθησαν 9 άτομα, ενώ 17 ακόμα προσήχθησαν από τα Εξάρχεια, τα περισσότερα Τουρκικής καταγωγής.

sepolia

Οι αστυνομικοί βρήκαν και τούνελ στο σπίτι στα Σεπόλια το οποίο κατά πληροφορίες οδηγούσε σε έναν χώρο εμβαδού 20τ.μ. για να κρύβονται άνθρωποι ή αντικείμενα. Η έρευνα του συγκεκριμένου χώρου γίνεται με μεγάλη προσοχή καθώς υπάρχει ανησυχία για το ενδεχόμενο ο χώρος αυτός να είναι παγιδευμένος με εκρηκτικά.

Η υπόθεση που ερευνάται αφορά δίκτυο διεθνούς τρομοκρατίας που φέρεται τελικά να συνδέεται με οργανώσεις ακροαριστεράς στην Τουρκία ενώ η αρχική πληροφορία μιλούσε για Κούρδους.

sepolia004

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ έχει ως εξής:

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της Δ.Α.Ε.Ε.Β. (Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας), ύστερα και από συνεργασία με την Ε.Υ.Π. (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών).

Η επιχείρηση λαμβάνει χώρα ταυτόχρονα στα Σεπόλια και στην οδό Τζαβέλα 3 στα Εξάρχεια.

Έχουν γίνει μέχρι τώρα προσαγωγές περισσότερων των (20) αλλοδαπών.

Έχει αποκαλυφθεί τούνελ και βαρύς οπλισμός, όπως αντιαρματικά.

Μετά το τέλος της επιχείρησης θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση.

 

Facebook Comments