Αντιτρομοκρατική: Σύλληψη 27χρονου Σύριου τζιχαντιστή – μέλους του ISIS

8 mins read

Στη σύλληψη ενός 27χρονου από τη Συρία που κατηγορείται ότι συμμετείχε στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS προχώρησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Όπως αναφέρουν μάλιστα πληροφορίες, ο 27χρονος διέμενε στην ανοιχτή δομή του Ελαιώνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 19-11-2020 συνέλαβε έναν 27χρονο αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ένταξη και συμμετοχή ως μέλος στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS/DA’ESH, καθώς και για τρομοκρατικές πράξεις άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία, με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού και κατά συρροή.

Πιο συγκεκριμένα, ο συλληφθείς, ο οποίος εισήλθε στη χώρα μας την στις 28 Μαρτίου του 2018, εξεταζόμενος σχετικά αποδέχτηκε τις σε βάρος του αποδιδόμενες κατηγορίες και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγείται ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Κατά τη διενέργεια έρευνας, που πραγματοποιήθηκε σε οικίσκο ανοιχτής δομής φιλοξενίας αλλοδαπών (Ελαιώνας), όπου διέμενε, ανευρέθηκαν ψηφιακά πειστήρια, τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα