ΑρχικήΕπικαιρότηταΗ απάντηση του Στάθη Καλύβα στον Φαήλο Κρανιδιώτη για το ντοκιμαντέρ «Καταστροφές...

Η απάντηση του Στάθη Καλύβα στον Φαήλο Κρανιδιώτη για το ντοκιμαντέρ «Καταστροφές και θρίαμβοι»

Mε ένα λιτό tweet απάντησε στον Φαήλο Κρανιδιώτη,  ο Στάθης Καλύβας, για το ντοκιμαντέρ «Καταστροφές και θρίαμβοι».

Η νέα μίνι σειρά ντοκιμαντέρ επτά επεισοδίων του ΣΚΑΪ με τίτλο «Καταστροφές και θρίαμβοι»,  προβάλλεται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 9 μ.μ. και βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Στάθη Καλύβα.

Στο βιβλίο «Καταστροφές και θρίαμβοι. Οι 7 κύκλοι της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας» (εκδ. Παπαδόπουλος), ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στην Οξφόρδη, προτείνει το εξής ερμηνευτικό σχήμα για την κατανόηση των πεπραγμένων της Ελλάδας τα τελευταία 200 χρόνια: η πορεία της διέπεται από την ανάληψη υπερφιλόδοξων εθνικών εγχειρημάτων, που ενώ εξελίσσονταν σε μεγάλα ναυάγια, τελικά, για μια σειρά από λόγους, κατέληγαν να διατηρούν τα θετικά στοιχεία τους και να οδηγούν τη χώρα σε επιτεύγματα. Η Ανεξαρτησία, παρά τις πρώτες ήττες της Ελληνικής Επανάστασης, η επιτυχία των Βαλκανικών Πολέμων μετά τη συντριβή του 1897, ο εκδημοκρατισμός μετά τη χούντα, είναι μερικά από αυτά.

Με αφορμή αυτή την ερμηνεία του Στάθη Καλύβα, ο Φαήλος Κρανιδιώτης έγραψε στο Twitter: 

“Ο Στάθης Καλύβας διεκδικεί με αξιώσεις την αρχηγία των Αποστόλων του Μαρασμού με το βαθιά ανιστόρητο, πεισιθανάτιο και μισελληνικό παραλήρημα του στον ΣΚΆΙ. Λίγη, τόση δα, επιστημονική αιδώς και ελληνοπρέπεια θα τον βοηθούσε αλλά δεν….”

Με τον Στ. Καλύβα να απαντά με ένα λιτό τουίτ:

“Μεγάλη μου τιμή”.