ΑρχικήΕπικαιρότηταΑπεβίωσε ο εφοπλιστής Παναγιώτης Λαιμός

Απεβίωσε ο εφοπλιστής Παναγιώτης Λαιμός

Ο εφοπλιστής Παναγιώτης Λαιμός απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso», η κηδεία του πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Ιουλίου σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Τόσο ο Παναγιώτης Λαιμός όσο και η οικογένειά του πρόσφεραν πολλά στις Οινούσσες, το νησί στο οποίο οφείλουν την καταγωγή τους, στη ναυτιλία και στον πολιτισμό. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η βοήθειά τους σε Έλληνες που έφθαναν στην Αγγλία και αντιμετώπιζαν προβλήματα είτε στην υγεία είτε στις σπουδές τους.

Η ενασχόλησή της οικογένειας του με τη ναυτιλία είχε ξεκινήσει το 1905, με την απόκτηση του ατμόπλοιου «Μαριέττα Ράλλη» από κοινού με τις Οικογένειες Πατέρα και Χατζηπατέρα .

Ο Παναγιώτης Λαιμός υπήρξε προσωπικός φίλος του πρίγκιπα Καρόλου και της πριγκίπισσας Νταϊάνα, του πρίγκιπα Μιχαήλ του Κεντ και εστεμμένων γαλαζοαίματων. Μάλιστα, ο γνωστός εφοπλιστής και η σύζυγός του, Χρυσάνθη, ήταν εκ των ελάχιστων Ελλήνων που ήταν καλεσμένοι στον γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον το 2011.

Να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης Λαιμός καταδικάστηκε το 2016 σε 15 έτη φυλάκιση και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων από το Πενταμελές Eφετείο Kακουργημάτων Πειραιά, για το ναυάγιο του «Albion 2» που «έπνιξε» 25 ανθρώπους.