Από το πεδίο βολής της ΕΒΟ η φωτιά στο Λαύριο – Τι καταγγέλλουν εργαζόμενοι

10 mins read

Οι ψίθυροι μεταξύ των κατοίκων του Λαυρίου για την αιτία της πυρκαγιάς στην περιοχή της Πουνταζέζας έχουν ένα κοινό στοιχείο: ότι προκλήθηκε πιθανότατα από βολές της ΕΒΟ, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Daily Post, ο Νίκος Χαρδαλιάς, που βρέθηκε αμέσως στο σημείο της πυρκαγιάς επανέλαβε τις αυστηρές συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας ότι απαγορεύεται η ρίψη βολών με καιρικές συνθήκες όπου οι άνεμοι είναι άνω των 3 μποφόρ.

Σημειωτέον ότι η Ελληνική Βιομηχανία Όπλων βρίσκεται στο δήμο Λαυρεωτικής μεταξύ Κερατέας και Λαυρίου. Θα αναμένουμε απάντηση για τα αίτια της πυρκαγιάς για να γίνει γνωστός ο λόγος που πήρε φωτιά η πλαγιά, δίπλα από οικισμούς και μία παιδική κατασκήνωση.

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου:

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στην εργοστάσιο των ΕΑΣ στο Λαύριο στο οποίο έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά στο πεδίο βολής κατά την διάρκεια δοκιμαστικών βολών.

Για το συγκεκριμένο πεδίο βολής έχουν γίνει επανειλημμένος καταγγελίες στο παρελθόν από τους ίδιους τους εργαζόμενους αλλά και από το Εργατικό Κέντρο για το αν πληρεί της προϋποθέσεις να γίνονται βολές χωρίς όμως εδώ και πάρα πολύ καιρό να έχουμε πάρει τις ανάλογες απαντήσεις από την εταιρία.

Καλούμε όλες τις αρμόδιες αρχές να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της υγείας του λαού της περιοχής, του Εθνικού Δρυμού και της περιουσίας των εργαζομένων καθώς επίσης στο αμέσως επόμενο διάστημα να διαλευκανθούν και όλα τα αίτια που προκάλεσαν την φωτιά.

Facebook Comments