ΑρχικήΕπικαιρότηταΑποκάλυψη «Βήματος»: Ανεμβολίαστες νοσηλεύτριες επιμόλυναν τέσσερις ογκολογικούς ασθενείς!

Αποκάλυψη «Βήματος»: Ανεμβολίαστες νοσηλεύτριες επιμόλυναν τέσσερις ογκολογικούς ασθενείς!

Με τίτλο «Και ήρωας και ανεύθυνος γίνεται;», ο «Βηματοδότης» προβαίνει σε μία αποκάλυψη που θα ξεσηκώσει νέες συζητήσεις για τον εμβολιασμό των υγειονομικών.
Όπως αποκαλύπτει, σε ογκολογική μονάδα νοσοκομείου, και οι έξι νοσηλεύτριες απέφυγαν να εμβολιαστούν, με αποτέλεσμα να κολλήσουν  κορωνοιό, να κλείσει το τμήμα και εν τέλει να υπάρχουν και τέσσερις ογκολογικοί ασθενείς με κορωνοιό.
Τι γράφει ο «Βηματοδότης»
«Μαθαίνω ότι σε ογκολογικό τμήμα κεντρικού νοσοκομείου της Αθήνας και οι έξι νοσηλεύτριες που απασχολούνται σ’ αυτό απέφευγαν να εμβολιαστούν,  παρά τις προτροπές των γιατρών της μονάδας και της πλειονότητας του προσωπικού του νοσοκομείου, που έχει κάνει από τον Ιανουάριο κατά προτεραιότητα και τις δύο δόσεις του Pfizer.
Οι εβδομάδες περνούσαν και κάποια νοσηλεύτρια μολύνθηκε με αποτέλεσμα να μεταδώσει την Covid-19 και στις υπόλοιπες συναδέλφους της. Το αποτέλεσμα ήταν να κλείσει το τμήμα λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού. Και το χειρότερο; Επιμολύνθηκαν και τέσσερις καρκινοπαθείς που νοσηλεύονταν και έχουν πλέον να παλέψουν δύο φονικές ασθένειες για να κρατηθούν στη ζωή! Δεν χωρεί αμφιβολία ότι γιατροί και νοσηλευτές στο σύνολό τους δίνουν καθημερινά και άοκνα και στην πρώτη γραμμή ηρωικές μάχες κατά του κορωνοϊού. Αναρωτιέμαι όμως, είναι δυνατόν ένας ήρωας να αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγήν;
Και για να μην παρεξηγηθώ πρέπει να επισημάνω ότι στο (προς αποφυγήν) παράδειγμα έτυχε να είναι όλοι οι γιατροί του εν λόγω τμήματος εμβολιασμένοι και όλο το νοσηλευτικό ανεμβολίαστο».
Tι δείχνουν τα στοιχεία
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ), εκτιμάται ότι έχει εμβολιαστεί περίπου το 50% του προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων καθαριότητας, σίτισης, φύλαξης.
Εντούτοις, παρατηρούνται διαφοροποιήσεις στα ποσοστά ανταπόκρισης. Ειδικότερα, το ποσοστό των γιατρών του Δημοσίου που εμβολιάστηκαν ξεπερνά το 60%, όμως το αντίστοιχο ποσοστό για τους νοσηλευτές πέφτει στο 40%.
Επιπρόσθετα, η εικόνα αλλάζει από νοσοκομείο σε νοσοκομείο: ενδεικτικά αναφέρεται ότι στο Νοσοκομείο Σωτηρία, το αντίστοιχο ποσοστό αγγίζει το 82%.
Αντίστοιχα, στον Ευαγγελισμό το ποσοστό του ιατρικού προσωπικού που έχει υποβληθεί σε εμβολιασμό φτάνει το 90%, όμως εκτιμάται ότι τέσσερις στους δέκα νοσηλευτές αρνήθηκαν να ενταχθούν στη λίστα.