Αποκάλυψη για το Μάτι: «Θάψ’ τα γιατί θα σε σκίσουμε»

9 mins read

Λίγες μέρες πριν την επέτειο της φονικής πυρκαγιάς του Ματιού την 23η Ιουλίου 2018 η Καθημερινή της Κυριακής έρχεται να κάνει μία συγκλονιστική αποκάλυψη.

«Θάψε τα γιατί θα σε σκίσουμε», είναι ο τίτλος που αναγράφεται στο πρωτοσέλιδο. «Έγκλημα και συγκάλυψη», είναι ο υπότιτλος που το συνοδεύει και περιγράφει «τα δικαστικά έγγραφα της τραγωδίας και οι ωμές απειλές κατά του επικεφαλής των ερευνών από την ηγεσία της πυροσβεστικής».

Γράφει στην πρώτη σελίδα η Καθημερινή: «Δύο χρόνια μετά την αποφράδα 23η Ιουλίου 2018, μεσίστια τότε η ελληνική σημαία, τα συγκλονιστικά και τεκμηριωμένα στοιχεία που αποκαλύπτει η “Κ” αναζωπυρώνουν την αδικαίωτη οργή συγγενών θυμάτων της εκατόμβης στο Μάτι, σοκάροντας κατά κυριολεξία για τη διαδρομή αυτουργών του εγκλήματος, την ανεπάρκεια τους και κατόπιν με την ωμή, συντεταγμένη και χυδαία απόπειρα συγκάλυψης του. Πώς; Το κεντρικό πρόσωπο, ο πραγματογνώμων αξιωματικός Πυροσβεστικής στον οποίο ανατέθηκε από τη Δικαιοσύνη να διαλευκάνει το “τι έφταιξε”, δέχθηκε ευθεία απειλή από την κορυφή του Σώματος; Θάψ’ ταμ μην μπλέξεις, σου μεταφέρω άνωθεν εντολές, πολιτικές, “από το υπουργείο”, μη δείξεις ονόματα, θα τα βάλεις με την περιφερειάρχη, φτιαχ’ τα απλά, ο άνεμος, τα πεύκα μέσα στα σπίτια, τα αυθαίρετα. Και μη γράψεις για ευθύνες ανώτερων σου, θα σε σκίσουμε… Θες καμία δυσμενή; Ο βόρβορος που αναδύεται όζει και από προγενέστερες επιχειρησιακές διαπλοκές ανώτερων αξιωματικών, έναν εμφύλιο, για το δαχτυλίδι της ηγεσίας».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα