ΑρχικήΕπικαιρότηταΑποκάλυψη για την τραγωδία στα Τέμπη: Διόρθωσαν με μπλάνκο το ωρολόγιο πρόγραμμα!

Αποκάλυψη για την τραγωδία στα Τέμπη: Διόρθωσαν με μπλάνκο το ωρολόγιο πρόγραμμα!

Ολοένα και περισσότερα, νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την τραγωδία των Τεμπών και τη σύγκρουση των δύο τρένων που βύθισαν στο πένθος τη χώρα.

Την ώρα που ασκήθηκαν τρεις νέες ποινικές διώξεις για το δυστύχημα αποκαλύφθηκε ότι κάποιος φέρεται να διόρθωσε με μπλάνκο τις ώρες στο βιβλίο παραλαβής όπου και φαίνεται ποιοι δούλευαν το μοιραίο βράδυ.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, στην εκπομπή Tlive της Τατιάνας Στεφανίδου στον Alpha το  ρεπορτάζ ανέφερε ότι ότι ο σταθμάρχης στην απολογία του τόνισε πως όταν τελειώνει ένας σταθμάρχης την βάρδιά του, είναι υποχρεωμένος να υπογράψει την ώρα που τελειώνει και να παραδώσει το βιβλίο αυτό που έχουν στον επόμενο σταθμάρχη που αναλαμβάνει τη βάρδια. Ο ίδιος έχει πει απολογούμενος ότι η ώρα παράδοσης και παραλαβής έχει σβηστεί με μπλάνκο».

Για τη δυσκολία στη συνεργασία του με τον σταθμάρχη που έχει προφυλακιστεί αλλά και για την ανησυχία του για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των τρένων στη Λάρισα το μοιραίο βράδυ της τραγωδίας μίλησε στην κατάθεσή του ο σταθμάρχης που εργαζόταν από τις 14.00 έως τις 23.00 στα Παλαιοφάρσαλα.

Όπως μετέδωσε η εκπομπή του Alpha Τlive ο σταθμάρχης στα Παλαιοφάρσαλα ανέφερε ότι όταν αναχώρησε το τρένο μίλησε με τον 59χρονο συνάδελφό του στην Λάρισα.

Στη συνέχεια ο σταθμάρχης από τα Παλαιοφάρσαλα επικοινώνησε με τον άλλο σταθμάρχη, τον εμπειρότερο που είχε βάρδια στην Λάρισα έως τις 11 το βράδυ και ο οποίος έφυγε νωρίτερα από το πόστο του.

Ο σταθμάρχης στα Παλαιοφάρσαλα φέρεται να κατέθεσε ότι τον κάλεσε στο κινητό του στις 22:45 και τον ρώτησε πού βρίσκεται. Ο συνομιλητής του τον ενημέρωσε ότι είχε φύγει και όταν τον ρώτησε γιατί έφυγε, εκείνος, όπως είπε, τού απάντησε «πόσο να καθίσω; Αυτόν θα φυλάω;».

Ο σταθμάρχης Παλαιοφάρσαλου, ανήσυχος, τον ρώτησε γιατί δεν κάθισε λίγο ακόμα μέχρι να περάσει και αυτό το τρένο.