Αποστολακόπουλος: «Η μετάλλαξη Δέλτα είναι ήδη στην Ελλάδα – Υπάρχουν περιοχές με αρκετά κρούσματα»

7 mins read

Για την κατάργηση της χρήσης μάσκας και για την μετάλλαξη Δέλτα μίλησε στην εκπομπή Briefing με τον Γιώργο Πιέρρο ο μικροβιολόγος – βιοπαθολόγος, Παναγιώτης Αποστολακόπουλος.

Αναφερόμενος στην κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, ο κ. Αποστολακόπουλος είπε ότι «όταν κυκλοφορούμε στα νησιά, καλό θα είναι να φοράνε την μάσκα τους, γιατί εκεί υπάρχει συνωστισμός και ο συνωστισμός είναι επικίνδυνος. Και θα γίνει πιο επικίνδυνος το αμέσως προσεχές διάστημα, διότι όπως ξέρετε, έρχεται η μετάλλαξη Δέλτα, να μην πω έρχεται, να πω ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι ήδη στην Ελλάδα». «Να σας μεταφέρω μόνο ορισμένες πληροφορίες που έχω, ότι υπάρχουν περιοχές στη χώρα, στις οποίες το ποσοστό των θετικών, οι οποίοι έχουν μολυνθεί με την μετάλλαξη Δέλτα, είναι πολύ υψηλό», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το πως μπορεί να ήρθε η μετάλλαξη στην Ελλάδα, ο κ. Αποστολακόπουλος απάντησε «όταν έχει τέτοια διασπορά μια μετάλλαξη και έχει και τέτοια μεταδοτικότητα, είναι εύκολο να έρθει και στη χώρα μας. Κι αν έρθει στη χώρα μας, όπως και ήρθε, είναι πολύ εύκολο να μεταδοθεί».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα