ΑρχικήΕπικαιρότηταΑποστολακόπουλος: «Πρέπει να συζητάμε τι θα κλείσει και όχι τι θα ανοίξει...

Αποστολακόπουλος: «Πρέπει να συζητάμε τι θα κλείσει και όχι τι θα ανοίξει με την μετάλλαξη»

Ο μικροβιολόγος – βιοπαθολόγος, Παναγιώτης Αποστολακόπουλος, αναφέρθηκε στις μεταλλάξεις του κορωνοϊούλ, όπως επίσης και στο άνοιγμα της αγοράς, μιλώντας στο Action24 και την εκπομπή Briefing με τον Γιώργο Πιέρρο.
Αρχικά, ο κ. Αποστολακόπουλος μίλησε για τις νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού, λέγοντας ότι «η βρετανική μετάλλαξη θα έρθει στη χώρα μας κι αν έρθει και συνεχίσει να εξαπλώνεται, να ξέρετε ότι αυτή θα είναι η μετάλλαξη που θα επικρατήσει έναντι όλων των άλλων».
Στη συνέχεια, επισήμανε «θα πρότεινα μια πολύ πιο αυστηρή τήρηση των μέτρων κι ένα πιο αυστηρό lockdown 15 ημερών, όπου θα μπορέσουμε να περιορίσουμε τη μετάδοση της νέα μετάλλαξης. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούμε να ανοίξουμε περισσότερες δραστηριότητες με περισσότερη ασφάλεια», ενώ διευκρίνισε πως διαφωνεί με το άνοιγμα των σχολείων.
Αναφερόμενος στο άνοιγμα της αγοράς, είπε ότι «θα πρέπει να συζητάμε τι πρέπει να κλείσει και όχι τι πρέπει να ανοίξει”, τονίζοντας ότι “ανοίξαμε την αγορά πολύ βιαστικά».
Ακόμη, ο κ. Αποστολακόπουλος είπε ότι «εάν δεν υπάρχει άλλη μάσκα ακόμα και ένα πανί είναι αρκετό να προστατέψει” από τον ιό και πρόσθεσε ότι “είναι πολύ σημαντικό να φοράμε όλοι μάσκα».