Αποχώρησαν τα ΜΑΤ από την ΑΣΟΕΕ – Έξι τραυματίες φοιτητές

19 mins read

Μετά από αρκετές ώρες οι φοιτητές αποχώρησαν από την ΑΣΟΕΕ με συνθήματα και πορεία προς το Πολυτεχνείο, ενώ νωρίτερα είχαν αποχωρήσει και οι δυνάμεις των ΜΑΤ από το προαύλιο της ΑΣΟΕΕ, μετά τις διαβουλεύσεις που έγιναν.

Νωρίτερα:

Αν και η ΑΣΟΕΕ με απόφαση της Συγκλήτου χθες είναι κλειστή μέχρι την 17η Νοεμβρίου αυτή την ώρα σημειώνονται επεισόδια στον προαύλιο χώρο της σχολής.

Πολλές δεκάδες νεαρών έσπασαν το λουκέτο στην κεντρική πύλη του Πανεπιστημίου και μπήκαν στο εσωτερικό του. Δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται εντός του προαυλίου χώρου, κάνοντας χρήση χημικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανόν είναι μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, που αντιδρούν στο επταήμερο κλείσιμο του πανεπιστημίου και αφού πραγματοποίησαν συγκέντρωση στις 11 στην Πλατεία Βικτωρίας, στη συνέχεια, κινήθηκαν προς την πρώην ΑΣΟΕΕ όπου είχαν προγραμματίσει συνέλευση στο στέκι τους για τις 3 το μεσημέρι.

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Πατησίων.

Μία σύλληψη 

Μέχρι στιγμής, έχει επιβεβαιωθεί μία σύλληψη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στο κτίριο βρίσκονται πάνω από 150 άτομα. Οι αστυνομικοί τους έχουν περικυκλώσει και οι εντολές που έχουν λάβει είναι να προχωρήσουν σε προσαγωγές.

Αναφορά για τραυματίες

Για έξι φοιτητές – τραυματίες έκανε λόγο μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή «τεντιμπόηδες» με τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο, ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Παναγιώτης Παπανικολάου.

Ο κ. Παπανικολάου διευκρίνισε ότι ένας φοιτητής έχει τραυματιστεί στο κεφάλι και πέντε φοιτητές αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

Παράλληλα, ο κ. Παπανικολάου κατήγγειλε ότι στο σημείο έχει φτάσει μόνο μία μηχανή του ΕΚΑΒ ενώ όπως είπε χρειάζονται τουλάχιστον πέντε ασθενοφόρα.

*Η κεντρική φωτογραφία είναι του In.gr

Τι προηγήθηκε χθες

Εργοστάσιο παραγωγής μολότοφ στα υπόγεια της ΑΣΟΕΕ (photos & video)

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ερευνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε χώρους που τελούν υπό κατάληψη και  όπως φάνηκε χρησιμοποιούνται ως «ορμητήρια» για επεισόδια και επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων και στους οποίους γίνονται προπαρασκευαστικές ενέργειες καθώς και αποθήκευση ή παρασκευή αντικειμένων και μηχανισμών που χρησιμοποιούνται στις επιθέσεις αυτές.

Eντοπίστηκαν κοντάρια, κράνη, κουκούλες, πολλά άδεια μπουκάλια γάντια, κουκούλες full face και ρούχα-υλικά αμφίεσης για κάλυψη χαρακτηριστικών καθώς και πυροσβεστήρες, διαρρηκτικά εργαλεία, φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου και κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις.

oikonomiko9
oikonomiko8
oikonomiko7
oikonomiko6
oikonomiko1
oikonomiko2
oikonomiko3
oikonomiko4

Οι χώροι σφραγίστηκαν και αποδόθηκαν στις Αρχές του Οικονομικού Πανεπιστήμιου. Η Ελληνική Αστυνομία θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα τη νομοθεσία σε κάθε περίπτωση που επιχειρηθεί από οποιονδήποτε η ανακατάληψη χώρων που αποδίδονται στους νόμιμους κατόχους τους, μετά από καταλήψεις.

Facebook Comments