ΑρχικήΕπικαιρότηταΟργή για το νέο, θερινό παλάτι του Ερντογάν- Έπαυλη 300 δωματίων, με...

Οργή για το νέο, θερινό παλάτι του Ερντογάν- Έπαυλη 300 δωματίων, με ιδιωτική παραλία- Κόστισε 640 εκατ.!

Τύφλα να χει το ανάκτορο του Μπάκινγχαμ μπροστά στην πολυτέλεια του καλοκαιρινού παλατιού του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο «μαρτυριάρης» που έδωσε τις φωτογραφίες του ανακτόρου στη δημοσιότητα είναι το αρχιτεκτονικό γραφείο που είχε αναλάβει το έργο, γεγονός πάντως που δεν συγκίνησε όλο τον τουρκικό Τύπο, καθώς μέσα που πρόσκεινται στην κυβέρνηση του Προέδρου, φαίνεται ότι δεν βρήκαν ενδιαφέρον το θέμα. Αν και οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί από το 2019 και ο Ερντογάν έχει δεχτεί στο… φτωχικό του στον Μαρμαρά ξένους ηγέτες, ως τώρα δεν είχε δοθεί καμία φωτογραφία του ακινήτου στη δημοσιότητα. Η κατασκευή του θερινού παλατιού κόστισε στο κράτος 640 εκατομμύρια λίρες μεταξύ 2018 και 2021, διάστημα κατά το οποίο η τουρκική λίρα αποδυναμώθηκε ταυτόχρονα έναντι ξένων νομισμάτων.

Η κατοικία περιλαμβάνει μια μεγάλη πισίνα, πολλά μπανγκαλόους και όλα έχουν θέα στην παραλία με ιδιωτική πρόσβαση στη θάλασσα.

Οι εναέριες κατόψεις της κατοικίας αποκάλυψαν επίσης τη μαζική αποψίλωση δάσους που προκλήθηκε από την κατασκευή. Πριν χτιστεί στην έκταση των 90 στρεμμάτων το παλάτι, βρισκόταν εκεί η θερινή κατοικία του Τουργκούτ Οζάλ.

Δείτε εδώ φωτογραφίες από την έπαυλη του Ερντογάν: