ΑρχικήΕπικαιρότηταΑσθενής που είχε νοσηλευτεί βρέθηκε ξανά θετική - Προβληματισμός στον ΕΟΔΥ

Ασθενής που είχε νοσηλευτεί βρέθηκε ξανά θετική – Προβληματισμός στον ΕΟΔΥ

Έντονη ανησυχία έχει προκληθεί στον Εθνικό Οργανισμό Υγείας μετά από ασθενή που ανάρρωσε από τον κορωνοϊό και βρέθηκε εκ νέου θετική.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Mega, το περιστατικό, το οποίο είναι το πρώτο στη χώρα μας, καταγράφηκε στον Ευαγγελισμό.

Η γυναίκα νοσηλεύτηκε από τα τέλη Μάρτη και στις 6 Απριλίου, η ασθενής πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο καθώς είχε αναρρώσει.

Το βράδυ του Σαββάτου, οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε στο νοσοκομείο βγήκαν ξανά θετικές με αποτέλεσμα να γίνει επανεισαγωγή στη μονάδα COVID-19.

Το περιστατικό έχει μπει στο μικροσκόπιο του ΕΟΔΥ, καθώς αντίστοιχα περιστατικά έχουν καταγραφεί και σε άλλες χώρες, εγείροντας ερωτήματα για το κατά πόσο είναι εφικτή η επαναλοίμωξη ενός ασθενούς από τον ιό.

Οι θεράποντες ιατροί, με τους οποίους μίλησε το Mega, εμφανίζονται πάντως καθησυχαστικοί, τονίζοντας ότι το θετικό τεστ της ασθενούς δεν σημαίνει απαραίτητα επαναλοίμωξη. Θα πρέπει, όπως είπαν χαρακτηριστικά, να δούμε εάν και η συμπτωματολογία της ασθενούς είναι συμβατή με εκείνη του νέου κορωνοϊού.