Ασθενής του Γενικού Κρατικού Νικαίας βρήκε σκουλήκι στο γεύμα της

12 mins read

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 7 Ιανουαρίου στη Β΄ Καρδιολογική Κλινική του νοσοκομείου και η Προϊσταμένη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας προχώρησε σε αναφορά προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και αυτή με τη σειρά της διέταξε τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης.

Όπως αναφέρει η καταγγελία, στον θάλαμο 205, ασθενής καθώς έτρωγε το μεσημεριανό της φαγητό βρήκε μέσα σε αυτό ένα σκουλήκι.

Η διοίκηση του νοσοκομείου ενημέρωσε όλες τις αρμόδιες κρατικές αρχές, ενώ σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως καθημερινά διενεργείται εξονυχιστικός έλεγχος στον χώρο των μαγειρείων από την επόπτρια Δημόσιας Υγείας και την Προϊσταμένη του Τμήματος Διατροφής.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Σχετικά με το περιστατικό της 7ης Ιανουαρίου 2020, που αφορούσε στην φερόμενη ύπαρξη ξένου σώματος σε φαγητό ασθενούς ενημερώνουμε τα ακόλουθα:

​1.Ο νέος Αναπληρωτής Διοικητής του Γ.Ν.ΝΙΚΑΙΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» ορκίσθηκε ενώπιον του Διοικητή της 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου την 7η Ιανουαρίου 2020 και ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντά του την επόμενη ημέρα δηλαδή την 8η Ιανουαρίου 2020.

​2.Το προπεριγραφέν περιστατικό έχει περιέλθει σε γνώση της Διοίκησης του Νοσοκομείου και ήδη έχει διαταχθεί η διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης, δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 125 του Ν.3528/2007, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως το εν λόγω περιστατικό. Επίσης έχουν ενημερωθεί ήδη οι αρμόδιες κρατικές αρχές.

3. Καθημερινά διενεργείται εξονυχιστικός έλεγχος στον χώρο των μαγειρείων , από την επόπτρια Δημόσιας Υγείας και την Προϊσταμένη του Τμήματος Διατροφής. Κατόπιν της οικείας αναφοράς διενεργήθηκε αυτοψία στον χώρο παρασκευής των γευμάτων από την Διοίκηση, από κοινού με την επόπτρια Δημόσιας Υγείας, προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα των υλικών και η ασφαλής διαδικασία παρασκευής των γευμάτων και διαπιστώθηκε η εύρυθμη λειτουργία των χώρων ενδιαιτήσεως.

Facebook Comments