ΑρχικήΕπικαιρότηταΑστυνομικοί για αδέλφια Ινδαρέ: «Τους αναγνωρίζουμε» - Απών το drone από την...

Αστυνομικοί για αδέλφια Ινδαρέ: «Τους αναγνωρίζουμε» – Απών το drone από την Ματρόζου

Τρία στελέχη της ΕΚΑΜ, που συμμετείχαν στην επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Ματρόζου, αναφέρουν στην κατάθεση τους για τα δύο αδέρφια « τους αναγνωρίζουμε».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», τα στελέχη της ΕΚΑΜ δήλωσαν ότι «Ο ένας φόραγε τα ίδια ρούχα», «αναγνωρίζουμε τα δύο αδέρφια», «αυτούς καταδιώξαμε και συλλάβαμε στην ταράτσα του σπιτιού τους».

Σημειώνεται ότι αυτές οι καταθέσεις είναι προς το παρόν τα μοναδικά στοιχεία παρουσίας των δύο αδερφών στο κτίριο της κατάληψης, τα οποία είναι «αδύναμα» να στηρίξουν τους αστυνομικούς ισχυρισμούς μετά την έκταση που πήρε η υπόθεση, την πολιτική κόντρα που άναψε και τις αναταράξεις που επέφερε στην πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, η ΕΛ.ΑΣ. έχει επιδοθεί σε μια ιδιότυπη «επιχείρηση» αναζήτησης στοιχείων και δεδομένων που να εδραιώνουν και να επιβεβαιώνουν την παρουσία των δύο αδερφών στην κατάληψη και στις επιθέσεις εναντίον τους, όπως έχουν υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή.

Απουσίαζε το drone από την αστυνομική επιχείρηση

Οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες, πριν από την επιχείρηση εκκένωσης των τριών καταλήψεων στο Κουκάκι, επιτηρούσαν διακριτικά τους χώρους προκειμένου να διαπιστώσουν κινήσεις στο εσωτερικό τους.

Η επιτήρηση στην κατάληψη Ματρόζου είχε και κάποια χαρακτηριστικά «Big Brother», καθώς είχαν τοποθετηθεί κάποιες μικροκάμερες σε κάποια σημεία, με τους αστυνομικούς να διαπιστώνουν κινήσεις 2-3 ατόμων τις προηγούμενες ημέρες στο εσωτερικό του κτιρίου.

Στην προσπάθεια επιβεβαίωσης ότι τα δύο αδέρφια πέρασαν από την ταράτσα της κατάληψης στη δική τους, αναζήτησαν βιντεοληπτικό υλικό από το drone της Ελληνικής Αστυνομίας που πετούσε στην περιοχή. Ωστόσο, αυτό την επίμαχη χρονική στιγμή βρισκόταν πάνω από την κατάληψη της οδού Παναιτωλίου.

Οι δύο τραπεζικές κάρτες που βρέθηκαν στην κατάληψη Ματρόζου δεν ανήκουν στα δύο αδέρφια, αλλά η μία σε μια γυναίκα που φέρεται, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, να ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο και η δεύτερη σε άγνωστο ακόμη άτομο.

Από την εξέταση των ευρημάτων και του εσωτερικού του χώρου της κατάληψης, προς το παρόν δεν έχουν ταυτοποιηθεί αποτυπώματα των δύο αδερφών, αλλά άλλων άγνωστων ατόμων.

Πλέον, η έρευνα στο εργαστήριο DNA της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών είναι κρίσιμη για την αναζήτηση γενετικού υλικού που ενδεχομένως ταυτοποιείται με αυτό των δύο αδερφών.

Για παράδειγμα, ένα από τα δύο άτομα που πετούσαν αντικείμενα στα στελέχη της ΕΚΑΜ όταν επιχειρούσαν να ανοίξουν δίοδο στην πόρτα της κατάληψης τους πετούσε αντικείμενα, φορώντας γάντια, τα οποία βρέθηκαν στο εσωτερικό του κτιρίου. Αν σε αυτά εντοπιστεί DNA ενός εκ των αδερφών, θα είναι ένα σημαντικό στοιχείο εμπλοκής τους, όπως υποστηρίζουν αρμόδιοι αξιωματικοί.