Αυλαία για τον ηθοποιό που έκανε την Ελλάδα να γελάει – Παραχώρηση τάφου στο Α’ Νεκροταφείο τιμής ένεκεν

35 mins read

Στις 2:24 τα ξημερώματα της Τετάρτης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο αγαπημένος ηθοποιός, ο οποίος από τις 7 Φεβρουαρίου νοσηλευόταν με λοίμωξη του αναπνευστικού και επιβάρυνση της καρδιακής του λειτουργίας, στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Αττικόν».

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου 

Ο Κώστας Βουτσάς εισήχθη στο Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» στις 7 Φεβρουαρίου 2020 με λοίμωξη του αναπνευστικού και σημαντική καρδιακή και αναπνευστική δυσλειτουργία, που οδήγησαν σε διασωλήνωση και εισαγωγή στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ετέθη σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής και της νεφρικής λειτουργίας. Η κατάστασή του σταθεροποιήθηκε αρχικά αλλά την 24η Φεβρουάριου το βράδυ παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε πάρα τις γενόμενες θεραπευτικές παρεμβάσεις, στις 26/02/2020 στις 02:24.

Ο Διοικητής του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ»

Σπυρίδων Αποστολόπουλος

Ο Δήμος Αθηναίων παραχωρεί τιμής ένεκεν τάφο στην οικογένειά του 

Tην παραχώρηση τιμής ένεκεν, τάφου στο Α΄ Νεκροταφείο στην οικογένεια του Κώστα Βουτσά σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την τεράστια προσφορά του στην Τέχνη και τον Πολιτισμό αποφάσισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

«Μας έδωσες τόσο χαμόγελο και τόσες στιγμές που μόνο με βαθιά ευγνωμοσύνη σου ταιριάζει να σε αποχαιρετήσουμε. Σ΄ευχαριστούμε για τη σφραγίδα που έβαλες στις ζωές όλων μας, για το κομμάτι ιστορίας που έγραψες και την αισιοδοξία που μας μοίραζες απλόχερα μέχρι το τέλος. Σε αυτή την παράστασή σου, υποκλινόμαστε εμείς. Καλό σου ταξίδι» αναφέρει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Η κληρονομιά στα παιδιά του

Στις αρχές του 2018 έγινε ξανά πατέρας αφού η τελευταία του σύζυγος, Αλίκη Κατσαβού, του χάρισε έναν γιο. Ο ίδιος ο Κώστας Βουτσάς, έχει δηλώσει σε συνέντευξή του ότι το δώρο της Αλίκης Κατσαβού, ο μικρός του γιος τους, του έχει χαρίσει επιπλέον 20 χρόνια ζωής.

«Ο Κώστας ήθελε να του προσφέρει το συγκεκριμένο σπίτι καθώς μέσα σε αυτό περικλείονται όλες οι πρώτες στιγμές που έζησαν μαζί μπαμπάς και γιος και οι οποίες θα ακολουθούν τον Βουτσά για πάντα», δηλώνει άνθρωπος από το φιλικό περιβάλλον του ηθοποιού στο περιοδικό «ΧΑΙ».

Στη σύζυγό του, Αλίκη Κατσαβού αφήνει τη σύνταξή του, μιας και όλα τα υπόλοιπα έχουν πάει στα παιδιά του.

Οι γυναίκες της ζωής του

Μια από τις πρώτες σχέσεις του που έγιναν γνωστές ήταν αυτή με την ηθοποιό Αλέκα Στρατηγού. Λίγο μετά, ερωτεύτηκε παράφορα την Σπεράντζα Βρανά. Η σχέση τους ήταν θυελλώδης, με πολλούς καυγάδες και μπόλικη ζήλια μέχρι που το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε. Δεν ανέβηκαν, όμως, ποτέ τα σκαλιά της εκκλησίας, καθώς η Σπεράντζα Βρανά χώρισε μαζί του γιατί αρνήθηκε να εγκαταλείψει το θέατρο.

Ο Κώστας Βουτσάς ερωτεύτηκε ξανά, αυτή την φορά την ηθοποιό και χορεύτρια Έρρικα Μπρόγιερ, που έγινε και η πρώτη σύζυγός του. Από τον πρώτο του γάμο ο ηθοποιός απέκτησε και την κόρη του, Σάντρα.

26000848 408828806219234 854699744840390223 n
Ακολούθησαν δύο ακόμη γάμοι, με τη Θεανώ Παπασπύρου, με την οποία απέκτησε δύο ακόμη κόρες -τη Θεοδώρα και τη Νικολέτα- και την ηθοποιό Εύη Καραγιάννη.

Το 2015 ο Κώστας Βουτσάς ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε την ηθοποιό Αλίκη Κατσαβού. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2016. Λίγο μετά έγιναν γονείς του μικρού Φοίβου.

26169352 408828849552563 8087924500880636270 n

Πηγή: Facebook / Κώστας Βουτσάς 

Ποιος ήταν ο Κώστας Βουτσάς

Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη από προσφυγική οικογένεια με καταγωγή από τους Επιβάτες Ανατολικής Θράκης. Το οικογενειακό επίθετο ήταν Σαββόπουλος, αλλά το «Βουτσάς» επικράτησε από τον παππού του που έφτιαχνε βαρέλια και τα βαρέλια παλαιότερα τα έλεγαν «βουτσιά». Όταν ξεκίνησε την καριέρα του, τού είχε προτείνει θιασάρχης να το αλλάξει σε «Βέσελης», αλλά αρνήθηκε.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου, απ’ όπου αποφοίτησε το 1953 και αρχικά έλαβε μέρος σε παραστάσεις περιπλανώμενων θιάσων (μπουλούκια).

Στα τέλη της δεκαετίας του ’ 50, εγκαταστάθηκε οριστικά στην Αθήνα, ύστερα από πρόταση της γνωστής πρωταγωνίστριας της εποχής Καλής Καλό για να εμφανιστεί μαζί της στο θέατρο «Περοκέ». Εκεί τον είδε ο Αλέκος Σακελλάριος και του έδωσε έναν μικρό ρόλο στην ταινία του « Η κυρά μας η μαμμή» (1958), που αποτέλεσε το διαβατήριο για την ένταξή του στην Φίνος Φιλμ.

Το 1961, είναι η χρονιά της καταξίωσης για τον Κώστα Βουτσά. Εμφανίστηκε σε δύο ταινίες της Φίνος Φιλμ, «Η Αλίκη στο Ναυτικό» του Αλέκου Σακελλάριου και «Ο Σκληρός Άνδρας», του Γιάννη Δαλιανίδη, ο οποίος του εμπιστεύτηκε ένα κωμικό ρόλο στην κατά τ’ άλλα επόμενη δραματική ταινία του «Ο Κατήφορος», που άρχισε να προβάλλεται στα τέλη της ίδιας χρονιάς. Η ταινία όχι μόνο έσπασε ταμεία, αλλά απογείωσε τις καριέρες των πρωταγωνιστών της Ζωής Λάσκαρη, Νίκου Κούρκουλου και φυσικά του Κώστα Βουτσά, ενώ καθιέρωσε τον Γιάννη Δαλιανίδη ως ένα από τους εμπορικότερους σκηνοθέτες του ελληνικού κινηματογράφου.

Υπήρξε σύζυγος της ηθοποιού και χορεύτριας Έρρικας Μπρόγερ, με την οποία απέκτησε μια κόρη, τη Σάντρα (1972). Έχει άλλες δύο κόρες από τον δεύτερο γάμο του, με τη Θεανώ Παπασπύρου, τη Θεοδώρα (1977) και τη Νικολέτα (1979), με την πρώτη να ακολουθεί τα δικά του βήματα στο χώρο της ηθοποιίας. Ο θετός γιος του (από προηγούμενο γάμο της τρίτης γυναίκας του Εύης Καραγιάννη, πρώην μοντέλου και ηθοποιού), Άνθιμος Ανανιάδης, είναι επίσης ηθοποιός.

Το 2015, ο Κώστας Βουτσάς έκανε σχέση με τη 39 χρόνια μικρότερή του ηθοποιό, Αλίκη Κατσαβού, με την οποία παντρεύτηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2016 και στις 23 Ιουλίου του ίδιου έτους απέκτησαν ένα γιο, τον Φοίβο.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα