ΑρχικήΕπικαιρότηταΑυτή είναι η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό - Με τρίμηνες συμβάσεις...

Αυτή είναι η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό – Με τρίμηνες συμβάσεις η αναπλήρωση των ανεμβολίαστων

Στη Βουλή κατατίθεται η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Αφορά στις ήδη γνωστές κατηγορίες, δηλαδή σε υγειονομικούς και εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν θα αφορά εκπαιδευτικούς ή άλλους εργαζόμενους, αλλά μόνο όσους απασχολούνται σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ, που πρέπει να έχουν εμβολιαστεί έως 16 Αυγούστου, αλλά και στους εργαζόμενους σε υγειονομικές δομές, του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, που πρέπει να έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση και να έχουν προγραμματίσει τη δεύτερη έως την 1η Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα, αφορά σε όλο το προσωπικό, υγειονομικό, διοικητικό, υποστηρικτικό σε όλες τις δομές υγείας, ιδιωτικές και δημόσιες. Δηλαδή σε διαγνωστικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης, κλινικές, νοσοκομεία, δομές ΠΦΥ κ.λπ. Δηλαδή, ο εμβολιασμός καθίσταται υποχρεωτικός για πολλά επαγγέλματα στους προαναφερθέντες χώρους. Όχι μόνο για γιατρούς και νοσηλευτές, αλλά και, π.χ., για λογιστές, γραμματείς, τραπεζοκόμους, καθαρίστριες, δασκάλους ειδικής αγωγής κ.ά.

Τρίμηνες συμβάσεις για αναπλήρωση μη εμβολιασμένων

Βάσει των ρυθμίσεων θα δίδεται η δυνατότητα δημόσιοι φορείς (μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και νοσοκομεία) να προσλαμβάνουν με ταχείες διαδικασίες προσωπικό ορισμένου χρόνου σε αναπλήρωση όσων δεν εμβολιάζονται.

Ακόμη δεν υπάρχει χρόνος αναστολής με τον ανεμβολίαστο να τίθεται σε υποχρεωτική άδεια, ανευ αποδοχών, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη. Τέλος δεν υπάρχει θέμα απολύσεων προσωπικού, ενώ για το Δημόσιο δεν προβλέπεται παραπομπή στο Πειθαρχικό.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ