ΑρχικήΕπικαιρότηταΑυτή η γλώσσα κερδίζει την ψήφο της «πιο σέξι προφοράς»

Αυτή η γλώσσα κερδίζει την ψήφο της «πιο σέξι προφοράς»

Η πιο σέξι προφορά του κόσμου αποκαλύφθηκε και τα γαλλικά έχασαν τον πολυπόθητο τίτλο.

Για χρόνια, ο κόσμος αγαπούσε τη γαλλική προφορά για τον αισθησιασμό της, αλλά μια νέα τάση εμφανίστηκε στην τελευταία έρευνα. Το 2017, τα γαλλικά ήταν γνωστά ως η πιο σέξι γλώσσα σύμφωνα με μια έρευνα της Babbel, στην οποία είχαν λάβει μέρος 15.000 άτομα.

Το λογισμικό εκμάθησης γλωσσών ρώτησε και πάλι ανθρώπους από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Γερμανία και τις ΗΠΑ για να μάθει ποιες γλώσσες θεωρούνται «πιο σέξι», «πιο ρομαντικές» και «πιο παθιασμένες».

Τα ιταλικά ψηφίστηκαν ως «πιο σέξι» και «πιο ρομαντικά» από τον μεγαλύτερο αριθμό ατόμων που συμμετείχαν στη μελέτη.

Στη μελέτη, τα βρετανικά αγγλικά αναδείχθηκαν ως η γλώσσα που εκλαμβάνεται ως η «πιο ευγενική», ενώ τα γερμανικά διεκδίκησαν τον τίτλο της «πιο άμεσης» γλώσσας

Περιγράφοντας γιατί τα ιταλικά αρέσουν σε πολλούς, ο Noël Wolf της Babbel εξήγησε ότι ο τόνος της γλώσσας παίζει σημαντικό ρόλο.

Όπως δήλωσε στην Daily Mail: «Υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά των ιταλικών που μπορεί να συμβάλουν στην ελκυστικότητά τους. Η άνοδος και η πτώση του τόνου στα προφορικά ιταλικά μπορεί να δημιουργήσει μια μουσική ποιότητα, την οποία ορισμένοι άνθρωποι βρίσκουν δελεαστική και ιδιαίτερα ελκυστική».

«Επίσης, ορισμένα φωνητικά χαρακτηριστικά που είναι διακριτικά στα ιταλικά, θεωρούνται γοητευτικά από πολλούς», πρόσθεσε.

Η μελέτη της Babbel εξέτασε επίσης τη στάση των ανθρώπων όταν ρωτήθηκαν και για τους συντρόφους τους. Το 70% των συμμετεχόντων της έρευνας που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο είπε ότι εάν ο ρομαντικός σύντροφός τους είχε διαφορετική μητρική γλώσσα από τους ίδιους, η εκμάθηση της γλώσσας θα βοηθούσε στην ενίσχυση μιας ισχυρότερης συναισθηματικής σύνδεσης μεταξύ τους.

Αρκετές άλλες μελέτες έχουν δείξει παρόμοια αποτελέσματα. Το 2017, η Patti Adank, καθηγήτρια αντίληψης και παραγωγής ομιλίας στο University College του Λονδίνου σημείωσε ότι «Οι Αγγλόφωνοι ελκύονται από τη μελωδία μιας γλώσσας όπως τα γαλλικά ή τα ιταλικά». Οι ψυχολόγοι και οι γλωσσολόγοι έχουν εξετάσει προηγουμένως αυτό το φαινόμενο όπου οι διαφορετικές προφορές δημιουργούν μεγαλύτερη έλξη μεταξύ των ζευγαριών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ