ΑρχικήΕπικαιρότηταΑυτό είναι το εστιατόριο στου Ψυρρή που θα «χτυπούσαν» οι τρομοκράτες (photos)

Αυτό είναι το εστιατόριο στου Ψυρρή που θα «χτυπούσαν» οι τρομοκράτες (photos)

Εκεί όπου θα συνέβαινε το τρομοκρατικό χτύπημα και διοργανώνονταν όλες οι παραδοσιακές γιορτές των Εβραίων, στο Chabad of Athens.

Στόχος δύο τρομοκρατών από το Πακιστάν θα ήταν αυτό το εβραϊκό εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας που λειτουργεί και σαν Συναγωγή. Πρόκειται για το Chabad of Athens (Χαμπάντ Ελλάδος) στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Αισώπου 10, στου Ψυρρή.

Στον πολυχώρο στεγάζεται το Kosher εστιατόριο Gostijo (που σημαίνει «φίλεμα» στα Λαντίνο, την παραδοσιακή διάλεκτο των Εβραιο-Ισπανών) με σεφαραδίτικες συνταγές.

Εκεί διοργανώνονται όλες οι παραδοσιακές γιορτές των Εβραίων και πολλές εκδηλώσεις.

Πρόκειται για ένα πολυσύχναστο μέρος που επισκέπτονται Εβραίοι που ζουν στην Ελλάδα αλλά και Ισραηλινοί τουρίστες.

mg_3947-1-5.jpg

Βρίσκεται στον πιο τουριστικό σημείο της Αθήνας, όπου επισκέπτες αλλά και ντόπιοι κάνουν βόλτες και βρίσκονται πολλά μπαρ, καφέ και εστιατόρια.

p-gostijo_55_660x440_201404232100.webp

Σχεδίαζαν επίθεση με δηλητηριώδες αέριο στου Ψυρρή – Στο Ιράν ο «εγκέφαλος»

Στο Ιράν βρίσκεται ο «εγκέφαλος» των τρομοκρατικών επιθέσεων που σχεδιάζονταν από τους δύο Πακιστανούς εξτρεμιστές που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική.

Ο αντισημίτης «αρχηγός» του τρομοκρατικού δικτύου θα πλήρωνε τους δύο Πακιστανούς για να εκτελέσουν χτυπήματα στην Αθήνα κατά Ισραηλινών. Ο «εγκέφαλος» και οι δύο συλληφθέντες κατάγονται από το ίδιο χωριό.

Επίσης, από τις παρακολουθήσεις των κινητών τους τηλεφώνων προέκυψε ότι σχεδίαζαν δολοφονίες Ισραηλινών πολιτών που βρίσκονταν στην Αθήνα. Η συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση είχε στόχο, όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές, να περάσει το μήνυμα ότι «οι Εβραίοι δεν μπορούν να είναι πουθενά ασφαλείς».

Οι πράκτορες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών παρακολουθούν εδώ και μήνες τη συγκεκριμένη υπόθεση και διαβίβασαν τις κρίσιμες πληροφορίες στην Αντιτρομοκρατική όταν έκριναν ότι πρέπει να γίνουν συλλήψεις πριν πραγματοποιηθεί κάποιο τρομοκρατικό χτύπημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει πολλές κατ’ οίκον έρευνες, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί οπλισμός.

 

ΠΗΓΗ ieidiseis.gr