ΑρχικήΕπικαιρότηταΑυτοί είναι οι πιθανοί διάδοχοι του Αρκουμανέα - Και μία γυναίκα ανάμεσα...

Αυτοί είναι οι πιθανοί διάδοχοι του Αρκουμανέα – Και μία γυναίκα ανάμεσα τους

Την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης θα ανακοινώσει τα πρόσωπα που θα απαρτίσουν τη νέα επιτροπή ειδικών, αλλά και τον διάδοχο του Παναγιώτη Αρκουμανέα στον ΕΟΔΥ.

Η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων δεν θα αλλάξει και θα συνεχίσει να χειρίζεται τα θέματα του κορωνοϊού, παρόλο που από κυβερνητικά στελέχη υπήρχε η διαρροή ότι τα 33 μέλη θα μείνουν 7.

Λίγες ώρες μετά την διαρροή, διαψεύστηκε πάλι από τους ίδιους αυτό το σενάριο και τελικά η επιτροπή θα μείνει ως έχει.

Παράλληλα με αυτή όμως, θα συσταθεί μια δεύτερη, συμβουλευτική Επιτροπή, με τη συμμετοχή ενός μικρού αριθμού επιστημόνων, όχι πάνω από 10 άτομα. Το έργο της θα επικεντρωθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και σε ειδικά υγειονομικά θέματα.

Για την αντικατάσταση του Παναγιώτη Αρκουμανέα στο τιμόνι του ΕΟΔΥ «παίζουν» πολύ δυνατά η Παγώνα Λάγιου, καθηγήτρια Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, και ο Θεοκλής Ζαούτης, καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Perelman School of Medicine.

Ο κ. Ζαούτης, μάλιστα, φαίνεται πως είναι το πρόσωπο που έχει προκριθεί και μένουν τα τυπικά για την ανακοίνωση. 

Ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, που ήταν πρώτη επιλογή, αρνήθηκε γιατί η συγκεκριμένη θέση είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, και ο ίδιος έχει μία πολύ δελεαστική πρόταση από το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.