Μπακογιάννης: "Η Αθήνα χρειάζεται έναν πραγματικό Δήμαρχο"

12 mins read

«Η Αθήνα σήμερα χρειάζεται ένα πραγματικό Δήμαρχο. Έναν Δήμαρχο ο οποίος να είναι υπεύθυνος για όλα, να είναι υπόλογος για όλα και  να δίνει όλες τις μάχες. Μπορεί να μην τις κερδίσει όλες αλλά πρέπει να τις δώσει όλες». Αυτό τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης  μιλώντας σήμερα στο Πρώτο πρόγραμμα και στην δημοσιογράφο Ευαγγελία Μπαλτατζή.
Σχετικά με το θέμα των αρμοδιοτήτων του δημάρχου Αθηναίων, ο Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε ότι «η αυτοδιοίκηση σήμερα δεν έχει πάρα πολύ μεγάλο βαθμό ελευθερίας αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κρυβόμαστε πίσω από εύκολα άλλοθι και αβίαστες δικαιολογίες. Ότι δηλαδή «εγώ δεν μπορώ να κάνω το ένα, δεν μπορώ να κάνω το άλλο γιατί το κεντρικό κράτος δεν με αφήνει».
Πρόσθεσε μάλιστα σε σχέση με τον ρόλο των δημοτικών διαμερισμάτων: «Έχουμε επτά δημοτικά διαμερίσματα. Κάθε διαμέρισμα θα έπρεπε να είναι ένας μικρός Δήμος. Αυτό, όμως, δεν γίνεται στα λόγια, γίνεται στην πράξη, διότι πρέπει να αποκεντρώσεις και αρμοδιότητες, πρέπει να αποκεντρώσεις και πόρους, πρέπει να αποκεντρώσεις και μέσα».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πηγές χρηματοδότησης του Δήμουγια μεγάλα και μικρότερα έργα, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε: «Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ένα πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούμαστε. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να αξιοποιήσουμε και εθνικούς πόρους και Ευρωπαϊκούς πόρους. 
Εμείς στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος είμαστε πρώτοι σε απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ για το 2018  και είμαστε πάρα πολύ υπερήφανοι για αυτό. Αυτό βεβαίως δεν ήρθε εύκολα. Ήθελε σχέδιο, ήθελε σύστημα, ήθελε δουλειά, αλλά γίνεται. Πόσο μάλλον τώρα, που κλείνουμε αυτήν την προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ, ανοίγουμε την επόμενη κι έχουμε τις ευκαιρίες να σχεδιάσουμε και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που να βασίζονται στη συμμετοχή και του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα