BibeCoffee: Επεκτείνει την ομάδα της και αυξάνει το αποτύπωμά της στην παγκόσμια αγορά

23 mins read

Σύμφωνα με το Marketnews.gr, η BibeCoffee έχει εξασφαλίσει επένδυση 2 εκατομμυρίων ευρώ σε χρηματοδότηση μέχρι σήμερα, με την πιο πρόσφατη να προέρχεται από το VentureFriends και το Uni.fund,  το οποίο ήταν υφιστάμενος επενδυτής.

Η BibeCoffee, η Startup με έδρα το Λονδίνο και την Αθήνα που ιδρύθηκε το 2019, δημιούργησε μια IoT λύση παρακολούθησης, σε πραγματικό χρόνο, που μετατρέπει κάθε επαγγελματική μηχανή καφέ σε έξυπνο συνδεδεμένο τερματικό. Ελαχιστοποιεί με αυτό τον τρόπο την απώλεια εσόδων από τυχόν προσμίξεις ή άλλες λανθασμένες πρακτικές και διασφαλίζει την υψηλή ποιότητα του καφέ προστατεύοντας παράλληλα την φήμη των εταιριών.

Το όραμα της εταιρείας είναι να εξορθολογήσει τον τρόπο με τον οποίο διανομείς, κατασκευαστές και αλυσίδες καφέ λειτουργούν, προσφέροντάς τους μια λύση που εγγυάται τη βέλτιστη ποιότητα του καφέ που προσφέρεται στους πελάτες τους. Η ευφυής πλατφόρμα της BibeCoffee επιτρέπει στους προμηθευτές καφέ να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα μέσω των οποίων μπορούν να αναπτύξουν προηγμένες στρατηγικές πωλήσεων και μάρκετινγκ και να γίνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικοί, βοηθώντας τους να ενεργήσουν άμεσα ακόμη και σε κάθε σημείο πώλησης.

Η επένδυση, μέχρι τώρα, έχει διατεθεί κυρίως στην συνεχή ανάπτυξη της πλατφόρμας όπως και στην εισαγωγή νέων λειτουργιών και χαρακτηριστικών ώστε να καλύψει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των πελατών. Με σημαντικούς πελάτες της ελληνικής και παγκόσμιας αγοράς καφέ που έχουν ήδη εμπιστευτεί την λύση, η BibeCoffee σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μέρος αυτής της χρηματοδότησης για να αναπτύξει την ομάδα της. Επιπλέον, η εταιρεία στοχεύει να διευρύνει περαιτέρω την πελατειακή της βάση στην ελληνική αγορά και να αυξήσει το αποτύπωμά της στην παγκόσμια αγορά.

Οι ιδρυτές της BibeCoffee δήλωσαν: «Με μια καινοτόμο συσκευή και μια εύχρηστη πλατφόρμα, οι πελάτες αποκτούν πρόσβαση σε  δεδομένα και λαμβάνουν σημαντικές πληροφορίες για τις μηχανές καφέ που κατέχουν, οπουδήποτε κι αν αυτές βρίσκονται. Με αυτόν τον τρόπο βελτιστοποιούν τη διαδικασία συντήρησης των μηχανών τους, αυξάνουν τις πωλήσεις τους και διασφαλίζουν τους υψηλούς δείκτες ποιότητας του καφέ που απολαμβάνουν οι πελάτες τους. Η επένδυση της VentureFriends σε συνδυασμό με τη συνεχή υποστήριξη του Uni.fund και την follow-on επένδυση, συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της λύσης μας και στην επιθετική επέκταση σε νέες αγορές, μαζί με τον στόχο μας να μεταμορφώσουμε την αγορά του καφέ.

Ο Γιώργος Δημόπουλος, συνιδρυτής της VentureFriends δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε μια καινοτόμο ιδέα που στοχεύει σε μια παγκόσμια αγορά και επιτρέπει τη συγκέντρωση δεδομένων σχετικά με τη κατανάλωση καφέ και τη χρήσης των μηχανών. Δεδομένα τα οποία είναι ιδιαιτέρως χρήσιμα για τους διανομείς, τους κατασκευαστές και βεβαίως τους ιδιοκτήτες cafe και χώρων εστίασης, καθώς τους παρέχεται μια ολιστική εικόνα. Η ομάδα της BibeCoffee αποτελείται από πολύ ικανά άτομα και είμαστε χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε μαζί τους ».

Ο Στέλιος Ηλιάκης, συνιδρυτής της Uni.Fund δήλωσε «Η BibeCoffee βρίσκεται εδώ και δυο χρόνια στο portfolio μας και σε αυτό το διάστημα η πρόοδος που έχει γίνει σε επιχειρηματικό επίπεδο είναι εντυπωσιακή. Η εταιρία δουλεύει παρέχοντας μια καινοτόμα τεχνολογική λύση σε μια σαφώς ορισμένη αγορά παγκόσμιου βεληνεκούς, φέρνοντας συνεχώς νέους πελάτες και επεκτείνοντας τη λειτουργία της σε νέες χώρες και αγορές. Χαιρόμαστε να υποστηρίζουμε ομάδες σαν αυτή και να τις βλέπουμε να μεγαλώνουν και να στοχεύουν γρήγορα μεγάλες συνεργασίες».

Facebook Comments