ΑρχικήΕπικαιρότηταBlack Friday: Πως μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις προσφορές στο έπακρο- Όλα τα...

Black Friday: Πως μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις προσφορές στο έπακρο- Όλα τα μυστικά των shopping experts

Black Friday, η πιο κατάλληλη στιγμή για ν’ αξιοποιήσετε στο έπακρο τις εκπτώσεις έχει κιόλας φτάσει και είναι καιρός για ψώνια!

Για όσους θέλουν να βγουν κερδισμένοι από τις επιλογές του Σαββατοκύριακου, το PEOPLE μίλησε με δύο shopping experts για να σας βοηθήσουν στις φετινές σας αγορές. Η σύμβουλος αγορών και τάσεων της Rakuten, Bella Gerard, και η Expert και συντάκτρια του RetailMeNot, Kristin McGrath, μοιράζονται τα μυστικά τους για επιτυχημένες αγορές, για να γεμίσουν οι σακούλες, χωρίς ν’ αδειάσουν τα πορτοφόλια. 

Κάντε ένα σχέδιο εκ των προτέρων

Όπως σημειώνει η McGrath, οι καταναλωτές που αξιοποιούν στο έπακρο τις προσφορές της Black Friday έχουν πάντα ένα σχέδιο πριν ξεκινήσουν τις αγορές τους.

Είτε πηγαίνετε στο κατάστημα είτε σκρολάρετε στο διαδίκτυο, η Gerard της Rakuten λέει ότι ο καθορισμός ενός προϋπολογισμού θα αποτρέψει την υπερβολική δαπάνη και θα σας κρατήσει συγκεντρωμένους σε αυτό που πραγματικά θέλετε να πάρετε.

«Μπορεί να είναι δελεαστικό όταν βλέπετε τις προσφορές και τις εκπτώσεις, γι’ αυτό μείνετε δυνατοί και κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να μείνετε στον αριθμό που έχετε ορίσει», τονίζει η ίδια.

Αφού ορίσετε κάποια όρια δαπανών, η Gerard προτείνει να προσδιορίσετε τις «αγορές προτεραιότητας» για να αποφύγετε «παρορμητικές αγορές» που δεν χρειάζεστε πραγματικά.

Καθώς διαμορφώνετε το πλάνο σας, μην παραμελείτε τη σημασία του timing. Σύμφωνα με την McGrath, πολλά καταστήματα ξεκινούν τις προσφορές τους νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Οι τιμές των εκπτώσεων δεν είναι ο μόνος τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα

Πηγαίνετε τα πράγματα ένα βήμα πέρα από τις εκπτώσεις και εξοικονομήστε όσο περισσότερα χρήματα μπορείτε. Ακόμα κι αν χρειάζεται λίγο περισσότερη προσπάθεια από την απλή προσθήκη ενός προϊόντος στο καλάθι σας, τόσο η McGrath όσο και η Gerard υποστηρίζουν τη σύγκριση τιμών προκειμένου να βρουν τις πιο συμφέρουσες επιλογές.

«Η Black Friday κινείται γρήγορα, αλλά η σύγκριση μεταξύ των καταστημάτων λιανικής, η εύρεση κωδικών προώθησης και προσφορών επιστροφής μετρητών, όπως και η εξοικείωση με το ιστορικό τιμών μπορούν να βοηθήσουν πολύ στην εξοικονόμηση», εξηγεί η McGrath.

«Υπάρχουν τόσες πολλές προσφορές κατά τη διάρκεια της Black Friday κι ενώ πολλές είναι παρόμοιες, είναι απαραίτητο να συγκρίνετε όσο το δυνατόν περισσότερες για να διασφαλίσετε ότι έχετε την καλύτερη προσφορά πριν δεσμευτείτε», προσθέτει. Οι πιθανότητες, επίσης, μια ήδη μεγάλη προσφορά να γίνει λίγο καλύτερη είναι πολλές.

Αντιμετωπίστε την Black Friday σαν έναν πρώτο γύρο αγορών, αλλά μην απορρίψετε τις προσφορές

Εάν οι πρώτες αγορές σας δεν εξελιχθούν όπως θα θέλατε, πιθανότατα θα έχετε άλλη μια ευκαιρία να βρείτε αυτά που θέλετε την Cyber ​​Monday.

Η McGrath προσθέτει ότι τα περισσότερα καταστήματα καταλήγουν να επαναλαμβάνουν προσφορές της Black Friday και κατά την Cyber ​​Monday. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτή η δεύτερη έκπτωση ίσως να είναι και καλύτερη από την αρχική.

«Τα τελευταία χρόνια, οι προσφορές είναι παρόμοιες καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, δεν είναι καλή στρατηγική να περιμένετε μέχρι την Cyber ​​Monday», σχολιάζει, συμβουλεύοντας να προχωρήσετε σε μια αγορά εάν δείτε ότι ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας. «Η στρατηγική είναι να ξεκινήσετε online τη Μαύρη Παρασκευή και να ορίσετε την Cyber ​​Monday ως τον τελευταίο σας γύρο».

Μείνετε ενημερωμένοι για τις επόμενες εκπτώσεις

Εάν χάσατε μια καλή συμφωνία, μην χάσετε και την ελπίδα σας! Πιθανότατα θα έχετε άλλη μια ευκαιρία να πάρετε το αντικείμενο που εξαντλήθηκε γρήγορα.

«Η Black Friday και η Cyber ​​Monday είναι σίγουρα οι πιο πολυσύχναστες μέρες αγορών του χρόνου, αλλά υπάρχουν σταθερά καταπληκτικές προσφορές που πρέπει να λάβετε υπόψη μετά τις γιορτές. Πολλοί έμποροι λιανικής, επίσης, εκκαθαρίζουν το απόθεμά τους από το προηγούμενο έτος τον Ιανουάριο, οδηγώντας σε μερικές εκπληκτικές εκπτώσεις», λέει η Gerard.

Ψωνίστε με σύνεση, γνωρίζοντας τι να αποφύγετε

Αν αναζητάτε κάποια καθοδήγηση καθώς ταξινομείτε τις επιθυμίες και τις ανάγκες σας, η McGrath προτείνει να ελέγξετε τα ηλεκτρονικά και τις μικρές οικιακές συσκευές, όπως μπλέντερ, σκούπες και φριτέζες αέρα, καθώς αυτές οι τιμές συνήθως πέφτουν όλο το χρόνο.

Είναι, παράλληλα, εξίσου σημαντικό να δίνετε προσοχή στην ποιότητα του προϊόντος που πωλείται, λέει η McGrath — αντί να επιλέγετε απλώς τη χαμηλότερη τιμή που βλέπετε.

Όσο για το τι πρέπει να αποφύγετε: Υπάρχουν μερικές βασικές παγίδες της Black Friday, λέει η McGrath. Για παράδειγμα, η αγορά χριστουγεννιάτικων διακοσμητικών δεν είναι μια τόσο καλή ιδέα όσο θα πίστευε κανείς: «Είναι πάντα μπροστά και στο επίκεντρο στις διαφημίσεις της Black Friday των εμπόρων λιανικής, αλλά θα έχει μεγαλύτερη έκπτωση την τελευταία στιγμή».

«Θα πρότεινα να σταματήσετε να αγοράζετε κλινοσκεπάσματα, εξοπλισμό γυμναστικής, ρούχα και αξεσουάρ, εκτός αν κοιτάτε ένα συγκεκριμένο προϊόν ή μια μάρκα και είστε εξοικειωμένοι με τις τιμές τους όλο το χρόνο», προσθέτει η  Gerard. «Πολλοί έμποροι λιανικής αποθηκεύουν τις καλύτερες προσφορές τους για άλλες εποχές του χρόνου, όταν υπάρχει λιγότερος ανταγωνισμός και οι αγοραστές δεν θα κατακλύζονται από την κούραση των αγορών».