ΑρχικήΕπικαιρότηταBlue Horizon - Μαρτυρία επιβάτη: «Ο καπετάνιος μας έκλεισε την πόρτα, δεν...

Blue Horizon – Μαρτυρία επιβάτη: «Ο καπετάνιος μας έκλεισε την πόρτα, δεν έγινε καμία προσπάθεια διάσωσης»

Ανατριχίλα προκαλεί η μαρτυρία ενός εκ των επιβατών του πλοίου Blue Horizon, ο οποίος περιέγραψε την τραγωδία που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια του το βράδυ της Τρίτης στο Λιμάνι του Πειραιά.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά 90,1», ο αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι τα μέλη του πληρώματος έσπρωξαν τον 36χρονο στη θάλασσα. «Ο άνθρωπος έκανε προσπάθεια να μπει στο πλοίο αλλά ο ύπαρχος τον έσπρωξε και ο άνθρωπος στροβιλιζόταν στην θάλασσα από την προπέλα. Τόνισε πως ο ύπαρχος έδωσε εντολή να αποπλεύσει το πλοίο και δεν έγινε καμία προσπάθεια για διάσωση».

 

 

Όπως είπε χαρακτηριστικά, οι επιβάτες έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν στον καπετάνιο, αλλά εκείνος τους έκλεισε την πόρτα.

Είπε πως μετά από μία ώρα ταξιδιού το πλοίο σταμάτησε και έγινε ανακοίνωση από τα μεγάφωνα ότι για το συμβάν στο λιμάνι δεν φέρει ευθύνη η εταιρία. Σημείωσε πως το πλοίο γύρισε στο λιμάνι με εντολή του εισαγγελέα.

 

 

Τι ανέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας για τα όσα εκτυλίχθηκαν στο Blue Horizon

Το καράβι έφευγε 9 η ώρα εκείνη την ώρα είναι ένας άνθρωπος ο οποίος προσπαθεί να μπει μες το πλοίο και ο Ύπαρχος αρχίζει και τον σπρώχνει. Έκανε δυο –τρεις προσπάθειες να μπει μέσα και ο Ύπαρχος συνεχίζει κι τον σπρώχνει, όλοι φωνάζαμε γιατί ήταν φανερό ότι θα τον ρίξει στην θάλασσα. Δεν είναι μόνο ότι τον έριξε στην θάλασσα έχει μια ψυχρή συμπεριφορά, κοιτάει λες και έπεσε ένα χαρτί στη θάλασσα και δίνει σήμα ότι φεύγουμε κανονικά και σηκώνει τον καταπέλτη και το πλοίο έφυγε. Δεν έκανε καμία προσπάθεια να γίνει κάποια διάσωση, ήταν συγκλονιστικό και σοκαριστικό να βλέπεις έναν άνθρωπο να στροβιλίζει στη θάλασσα από τη δίνη της προπέλας και το ταξίδι συνεχίστηκε κανονικά.

Φωνάζαμε «ασ’ τον να μπει θα τον ρίξεις στη θάλασσα» Μετά έφυγαν κάποιοι και πήγαν στον καπετάνιο για να του φωνάξουν και να του μιλήσουν, τους έκλεισε την πόρτα και το ταξίδι συνεχίστηκε κανονικότατα. Το εντυπωσιακό είναι η ψυχρότητα που δείχνει ο Ύπαρχος στην πτώση του ανθρώπου στη θάλασσα, ήταν υποχρεωμένος να δώσει σήμα στο Λιμεναρχείο ότι είναι άνθρωπος στη θάλασσα. Δεν δόθηκε κανένα σήμα γιατί εμείς πήραμε τηλέφωνο και ειδοποιήσαμε και εγώ έστειλα το βίντεο των 8 δευτερολέπτων στον αξιωματικό υπηρεσίας και από εμάς τους επιβάτες κινηθήκανε οι διαδικασίες αλλιώς θα είχε περάσει το θέμα στο ντούκου όπως έλεγαν ότι πήδηξε μόνος του. Κάναμε περίπου μια ώρα πορεία και μας σταματήσανε αρόδο και η ανακοίνωση ήταν ότι δόθηκε εντολή από το Λιμεναρχείο να παραμείνουμε στο σημείο αυτό και ότι για το συμβάν που συνέβη στο Λιμάνι δεν φέρει καμία ευθύνη η εταιρεία. Μετά γυρίσαμε πίσω με εντολή του Εισαγγελέα.

Αυτόπτης Μάρτυρας: Έφυγε ένας νέος άνθρωπος τζάμπα, είχε δεν είχε εισιτήριο γιατί κάποιοι τον είδαν ότι ήταν μέσα στο βαπόρι και τον βγάλανε έξω και έκανε άλλη μια προσπάθεια να μπει χωρίς εισιτήριο απ’ ότι λένε , δεν ήταν δηλαδή ότι πήγε να προλάβει το πλοίο. Δεν έχεις κανένα δικαίωμα να τον πετάξεις στη θάλασσα, τον αφήνεις μέσα και τον πας στο Λιμεναρχείο του Ηρακλείου και τον παραδίδεις σαν λαθρεπιβάτη. Για 40€ χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή. Ο Ύπαρχος είναι το Νο2 του καραβιού, αυτός δίνει την εντολή ότι φεύγουμε κανονικά δεν τρέχει τίποτα. Ο τρόπος που γυρνάει την πλάτη είναι σοκαριστικός.

Έδωσα κατάθεση και από την ανάκριση την οποία άκουγα δεν γράφτηκε τίποτα στο νηολόγιο, τίποτα απολύτως για το συμβάν που ήταν υποχρεωμένοι να το γράψουν εκείνη τη στιγμή που συνέβη. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια τον Ανακριτή που ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να συμβεί τη συγκεκριμένη στιγμή, τα ξεσκόνισε όλα. Είμαι σοκαρισμένος από το να βλέπω έναν άνθρωπο να τον πετάνε σαν το σκυλί στ’ αμπέλι και να γυρνάνε την πλάτη και επίσης από το ότι ήταν απαθείς όλοι στο λιμάνι, στο ντόκο, σαν να βλέπανε θέατρο. Δεν κάνανε καμία προσπάθεια, δεν πέταξαν από το καράβι ένα σωσίβιο, δεν ασχολήθηκε με τη διάσωση κανένας. Σαν να έπεσε μια μπάλα και δεν πειράζει θα πάρουμε άλλη.

Ερωτηθείς αν υπήρχε παρουσία Λιμενικού στο λιμάνι: Μας είπαν ότι υπάρχει ένας λιμενικός βάρδια για όλο το λιμάνι του Πειραιά. Στο μεγαλύτερο λιμάνι των Βαλκανίων υπάρχει ένας Λιμενικός για βάρδια γιατί δεν επαρκεί το προσωπικό.