«Βόμβα» από Αρκουμανέα για 3.500 κρούσματα σήμερα

8 mins read

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ρωτήθηκε αν πάμε σε αποκλιμάκωση απάντησε: «Νομίζω είναι νωρίς για να μιλήσουμε για αποκλιμάκωση» και αποκάλυψε ότι θα έχουμε κοντά στις 3.500 κρούσματα κορονοϊού.

«Πρέπει να μάθουμε να βλέπουμε την αύξηση στις νοσηλείες, στις ΜΕΘ. Αν δείτε τα γραφήματα πόσο έχει αυξηθεί απότομα ο αριθμός των κρουσμάτων, δεν υπάρχει καμία σχέση το πώς αυξάνονται οι νοσηλείες και μάλιστα οι νοσηλείες που να οδηγούν σε ΜΕΘ, όπου εκεί είναι ακόμα μικρότερη η επίπτωση. Αυτό δείχνει τον πολύ σημαντικό ρόλο του εμβολιασμού», επεσήμανε.

Ο κ. Αρκουμανέας σημείωσε ακόμη πως οι προβλέψεις για τον αριθμό των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα είναι αρκετά δύσκολες εξαιτίας της μετάλλαξης ΔΕΛΤΑ. «Υπήρχε μια απότομη αύξηση, την προηγούμενη εβδομάδα είδαμε μια σταθεροποίηση. Πιστεύω ότι αυτή την εβδομάδα θα είναι κάπου σταθερά αλλά αυτό εξαρτάται και από τον ρυθμό που συνεχίζουμε να εμβολιαζόμαστε αλλά και από τα μέτρα, γιατί βλέπουμε μια πολύ μεγαλύτερη χαλάρωση».

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ συνέστησε προσοχή ενόψει του Δεκαπενταύγουστου, λέγοντας ότι σε πανηγύρια και γιορτές υπάρχει συγχρωτισμός και πρέπει να προσέχουμε.

Facebook Comments