Βρασνά: Ολονύχτιο μπλόκο κατοίκων κατά της άφιξης μεταναστών – Η εμφάνιση των ΜΑΤ (video)

11 mins read

Μεγάλη ένταση σημειώνεται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βόλβης, λόγω της έλευσης μεταναστών με τους κατοίκους να αντιδρούν έντονα. Χθες έφθασαν στο σημείο να στήνουν μπλόκα για να μην επιτρέψουν τη στέγαση τους.

Όπως γράφει το seleo.gr, εκατοντάδες κάτοικοι αντιδρούν σε εγκατάσταση μεταναστών στα παραθαλάσσια του δήμου Βόλβης. Χθες έστησαν ”μπλόκα”, προκειμένου να μην επιτρέψουν στους μετανάστες που ήρθαν από τα νησιά να μπουν σε ενοικιαζομενα δωμάτια και ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής. Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, τα ξημερώματα έφτασαν τα λεωφορεία – με τη συνοδεία της ΕΛ.ΑΣ- με τους μετανάστες στα ξενοδοχεία στην περιοχή των Βρασνών, ωστόσο τα βρήκαν κλειστά, με αποτέλεσμα αυτή την ώρα παραμένουν στην περιοχή κι αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να μεταφερθούν σε άλλη δομή, στην περιοχή της Εύβοιας.

Η κινητοποίηση χθες ήταν μεγαλύτερη σε αριθμό από προηγούμενες, καθώς μαθεύτηκε ότι 209 μετανάστες από Λέσβο και Σάμο μεταφέρονταν από ώρα σε ώρα στην περιοχή. Το βίντεο είναι από τον κεντρικό κόμβο των Ν.Βρασνών στην Παλιά Εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας.

Την εμφάνιση τους στα μπλόκα των κατοίκων έκαναν οι πρώτες κλούβες των ΜΑΤ ώστε να περιφρουρήσουν την εγκατάσταση 400 μεταναστών σε καταλύματα της περιοχής.

Πάνω από 1.900 αφίξεις προσφύγων και μεταναστών μέσα σε μια εβδομάδα στα νησιά

Συνολικά 1908 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα από τις 14 Οκτωβρίου μέχρι τις 20 Οκτωβρίου.

Τα «πρωτεία» στις αφίξεις σύμφωνα με τα στοιχεία της γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου έχει η Λέσβος στην οποία πέρασαν 820 άτομα, ενώ στη Χίο πέρασαν 464 άτομα και στη Σάμο 624.

Facebook Comments