Βραχάτης: «Με την κολχικίνη αποφεύγονται όλες οι σοβαρές επιπλοκές από τον κορωνοϊο»

9 mins read

Στην εκπομπή «Briefing» του Γιώργου Πιέρρου, στο Action24, μίλησε το μέλος της Επιτροπής για την κολχικίνη και καρδιολόγος, κ. Δημήτρης Βραχάτης.
«Τα πρώτα αποτελέσματα της καναδικής μελέτης για την αποδοτικότητα της κολχικίνης, στην οποία συμμετείχε και η Ελληνική επιτροπή, είναι εξαιρετικά θετικά ξεπερνώντας και τις δικές μας προσδοκίες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βραχάτης. Συγκεκριμένα, στην περίπτωση που κάποιος πολίτης αποδειχθεί θετικός στον κορωνοϊό, ο ιατρός του θα αποφασίσει -υπό ορισμένες περιπτώσεις- να του συνταγογραφήσει το φάρμακο της κολχικίνης. Κατά αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθεί η υπεραντίδραση του οργανισμού στον εισβολέα και όλες οι σοβαρές επιπλοκές του, έως ότου απομακρυνθεί σταδιακά ο ιός από τον οργανισμό.
«Η κολχικίνη δεν μπορεί να νικήσει τον κορωνοϊό, ούτε να μας προστατεύσει από αυτόν. Αυτό που κάνει είναι να μετριάζει τα αποτελέσματα της νόσου στον ασθενή», τόνισε ο καρδιολόγος και σημείωσε πως η χρήση της κολχικίνης αποτελεί ένα μεγάλο όπλο στο να χαθούν λιγότερες ζωές και ένα λιθαράκι στην γενικότερη αντιμετώπιση του ιού. Τέλος, αποκάλυψε πως η θεραπεία του ασθενούς με τη χρήση κολχικίνης θα γίνεται μόνο σε ασθενείς με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ενδεικτικά αυτών η υπέρταση, η στεφανιαία νόσος, ο υψηλός πυρετός, ζήτημα παχυσαρκίας). Οι ασθενείς ηλικίας 60 ετών και άνω θα δύνανται να λάβουν άνευ όρων το φάρμακο της κολχικίνης.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα