ΑρχικήΕπικαιρότηταΧαμός με άρθρο αρεοπαγίτη στα «Νέα» για την άμβλωση- Διαμαρτυρίες στο twitter

Χαμός με άρθρο αρεοπαγίτη στα «Νέα» για την άμβλωση- Διαμαρτυρίες στο twitter

Αντιδράσεις προκαλεί το άρθρο του επίτιμου αρεοπαγίτη Λουκά Λυμπερόπουλου στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” για το δικαίωμα της γυναίκας στην άμβλωση.

Όπως αναφέρει ο αρεοπαγίτης, “οι γυναίκες είναι κύριες του σώματός τους και μπορούν να πραγματοποιούν “επανορθωτικές” επεμβάσεις , να κάνουν μπότοξ ή λίφτινγκ, ή να ακρωτηριάσουν το σώμα τους, ή και να αυτοκτονήσουν”. Και συνεχίζει: “Τι γίνεται, όμως, με το έμβρυο; Αυτό δεν είναι σώμα τους. Είναι στο σώμα τους. Είναι μια “προνύμφη” ανθρώπου”.

Σε άλλο σημείο του άρθρου ο κ. Λυμπερόπουλος σχολιάζει: “Η άμβλωση παρεμβαίνει στη φυσική πορεία του εμβρύου και το θανατώνει. Και το κάνει αυτό ποια; Η μητέρα του, αυτή που για να ζήσει κάποιες στιγμές ηδονής (όπως το δικαιούται), δεν θέλησε να λάβει αντισυλληπτικά μέτρα (όπως δεν το δικαιούται).”

Και καταλήγει αναφέροντας: “Η αναζωπύρωση του θέματος, εξέθεσε τις γυναίκες που αντέδρασαν τόσο έντονα, διότι κατέδειξε την εγωιστική και εσφαλμένη αντιμετώπιση ενός προβλήματος, που η δική τους, βαρύτατη αμέλεια, δημιούργησε.

 

Έντονες αντιδράσεις στο twitter

Το άρθρο του αεροπαγίτη προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στο twitter: