ΑρχικήΕπικαιρότηταΧαροπαλεύει ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα, σε αγώνα βόλεϊ- 424 συνολικά...

Χαροπαλεύει ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα, σε αγώνα βόλεϊ- 424 συνολικά οι προσαγωγές

Η αστυνομία προέβη σε 424 προσαγωγές μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», όπου διεξαγόταν ο αγώνας βόλεϊ μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Αλλοδαπών στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει η ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό του οπαδού που πέταξε ναυτική φωτοβολίδα προς τους αστυνομικούς και τραυμάτισε σοβαρά έναν από αυτούς.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λίγο πριν από τις 22:00 περίπου 150 οπαδοί βγήκαν από το κλειστό γυμναστήριο και πέταξαν πέτρες, μολότοφ και φωτοβολίδες προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με τη χρήση χημικών.

Η κατάσταση της υγείας του αστυνομικού

Φωτοβολίδα που πέταξαν οπαδοί χτύπησε αστυνομικό, 31 ετών, στον μηρό με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο καθώς είχε χάσει πολύ αίμα. Αυτήν την ώρα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Σημειώνεται, ότι το νοσοκομείο δεν εφημέρευε αλλά λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης άνοιξε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Στο νοσοκομείο βρέθηκαν από τη πρώτη στιγμή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο υφυπουργός, Κώστας Κατσαφάδος, και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

ΝΕΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Νέο ιατρικό ανακοινωθέν εκδόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής για τον 31χρονο αστυνομικό των ΜΑΤ:

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με ισχυρές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.

Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο όπου έγινε διάνοιξη των μυϊκών διαμερισμάτων της κνήμης, εκτεταμένη εκτομή νεκρωμάτων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και συμπληρωματική αιμόσταση», αναφέρει το ανακοινωθέν.

Την παρέμβαση του Αρείου Πάγου προκάλεσε η χθεσινή  επίθεση σε βάρος αστυνομικού στου Ρέντη τη κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός.

Στόχος είναι να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να έχουν τελεστεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα όπως εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λ.π.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός αναφέρει :

“Προς
την κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά. Χθες, 7/12/2023, σημειώθηκε δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών της ΥΑΣ, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός, όταν χούλιγκανς εξήλθαν από το γήπεδο, κινήθηκαν απειλητικά κατά αστυνομικών εκσφενδονίζοντας αντικείμενα, πέτρες και παράλληλα πραγματοποίησαν ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού της ΥΑΣ και επανήλθαν εν συνεχεία στο γήπεδο.

Ενόψει των ανωτέρω, παρακαλούμε να προβείτε σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια, εποπτεύοντας και τη διενεργούμενη ήδη αυτεπάγγελτη αστυνομική προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λ.π., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών”.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

«Η επίθεση αυτή δεν πρέπει και δεν θα μείνει ατιμώρητη, είναι ζήτημα νομιμότητας, είναι ζήτημα δικαιοσύνης», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου σε δηλώσεις του για τη «δολοφονική επίθεση», όπως τη χαρακτήρισε , εναντίον αστυνομικού με φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στα οποία ενεπλάκησαν αστυνομικοί και οπαδοί έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» το βράδυ της Πέμπτης.

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι «αυτή τη στιγμή η έννοια μας είναι στην υγεία του τραυματία αστυνομικού» και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους γιατρούς για τις προσπάθειες τους να τον κρατήσουν στην ζωή.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

«Αυτή τη στιγμή η έννοια μας είναι στην υγεία του τραυματία αστυνομικού. Οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να τον κρατήσουν στη ζωή και θέλω να τους ευχαριστήσω πολύ. Προσευχόμαστε για την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του. Ο αστυνομικός μας δέχθηκε δολοφονική επίθεση. Η επίθεση αυτή δεν πρέπει και δεν θα μείνει ατιμώρητη, είναι ζήτημα νομιμότητας, είναι ζήτημα δικαιοσύνης.

»Η Ελληνική Αστυνομία εδώ και πάρα πολύ καιρό, όπως και το σύνολο της κοινωνίας, πληρώνει βαριά την οπαδική βία από αγέλες χούλιγκαν. Η αντιμετώπιση αυτών των εγκληματικών οργανώσεων οφείλει και πρέπει να είναι διαρκής. Και κάτι ακόμα. Αυτές οι εγκληματικές οργανώσεις, οι αγέλες χούλιγκαν, δεν αξίζει και δεν πρέπει να βρίσκουν καμία στήριξη από κανέναν στην ελληνική κοινωνία. Μόνον έτσι θα εξαρθρωθούν και θα απομονωθούν.

»Θέλω για ακόμη μία φορά να ευχαριστήσω τους γιατρούς του νοσοκομείου, (σ.σ. οι οποίοι) παρά το γεγονός πως δεν εφημέρευαν, έσπευσαν και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να κρατήσουν στη ζωή τον αστυνομικό.»

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Σχετικά με τη δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών της ΥΑΤ που σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, 7 Δεκεμβρίου 2023, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη και ενώ ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για το Λιγκ Καπ, ανακοινώνεται ότι:

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, χούλιγκαν εξήλθαν από το γήπεδο και κινήθηκαν απειλητικά κατά αστυνομικών- εκσφενδονίζοντας αντικείμενα, πέτρες, ενώ πραγματοποίησαν ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού της ΥΑΤ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Από τις εξέδρες του γηπέδου όπου επανήλθαν τα άτομα αυτά μετά την επίθεση, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 400 προσαγωγές ατόμων, τα οποία οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αττικής. Στα άτομα αυτά πραγματοποιείται πλήρης εξακρίβωση στοιχείων, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και λήψη δειγμάτων με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας.

Η ανωτέρω διαδικασία τελεί υπό την εποπτεία εισαγγελικών Αρχών, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και ακολουθείται, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής οι εισαγγελικές Αρχές θα αποφασίσουν την περαιτέρω δικονομική διαχείριση των προσαγόμενων.

Μέχρι στιγμής από το χώρο του γηπέδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός (μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face), υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενος σουγιάς, υπολείμματα από καμένα ρούχα, κροτίδες και φωτοβολίδες.Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, με ανάρτησή του αναφέρει: “Αυτές τις ώρες η έννοια μας είναι στον τραυματία αστυνομικό. Από την πρώτη στιγμή χθες βρέθηκα στο ΓΝ Νίκαιας εκεί που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.  Το προσωπικό του νοσοκομείου έδωσε όλο το βράδυ μεγάλη μάχη κ συνεχίζει να δίνει.
Καλό κουράγιο στην οικογένειά του”.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ