ΑρχικήΕπικαιρότηταΧιονοκαταιγίδα στην Πάρνηθα αυτή την ώρα- Video

Χιονοκαταιγίδα στην Πάρνηθα αυτή την ώρα- Video

Από το πρωί της Τρίτης η αλλαγή του καιρού είναι ραγδαία, με την κορύφωση των φαινομένων στην Πάρνηθα, όπου αυτή την ώρα στην περιοχή έχει χιονοκαταιγίδα.

Σύμφωνα με το βίντεο που αναρτήθηκε από το Forecast Weather Greece στο Facebook, οι αλυσίδες είναι απαραίτητες στην περιοχή.

Κακοκαιρία: Η πρόγνωση για τις επόμενες ώρες

Tη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο, τα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο θα επηρεάσει κυρίως η κακοκαιρία κατά το υπόλοιπο της Τρίτης 28/03, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών– meteo.gr.

Πιο αναλυτικά, οι βροχοπτώσεις που το πρωί της Τρίτης 28/03 εκδηλώνονται στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο σταδιακά θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι έως τις πρώτες βραδινές ώρες αναμένονται βροχές και καταιγίδες, που σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στη Νοτιοανατολική Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και στο Αιγαίο. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα ενώ ασθενείς βροχές θα σημειωθούν και στη Κρήτη.

Από το μεσημέρι έως τις πρώτες βραδινές ώρες θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στη Θεσσαλία και στη Στερεά έως περιοχές με υψόμετρο περίπου 900 μέτρων ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Τετάρτη 29/03 χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους και στα ορεινά της Κρήτης, άνω των 1200 μέτρων. Στις περιοχές όπου αναμένονται βροχές, καταιγίδες, ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις καθώς και χιονοπτώσεις στα ορεινά περιλαμβάνεται και ο νομός Αττικής και κυρίως τα δυτικά, βόρεια και ανατολικά τμήματα αυτού.