ΑρχικήΕπικαιρότηταCitriodiol για τον κορωνοϊό; Το ρεπορτάζ του Sky News και το σχόλιο...

Citriodiol για τον κορωνοϊό; Το ρεπορτάζ του Sky News και το σχόλιο Μαγιορκίνη

Επιστήμονες των ενόπλων δυνάμεων της Βρετανίας δήλωσαν πως ένα συστατικό, τ’ οποίο περιέχεται σε σπρέι για τα κουνούπια και γενικότερα σε εντομοαπωθητικά σκευάσματα, δύναται να «σκοτώσει» το στέλεχος του κορωνοϊού που προκαλεί την Covid-19, σύμφωνα με το Sky News.

Το συγκεκριμένο συστατικό, που ονομάζεται «Citriodiol», ενδέχεται να προσφέρει ένα νέο στρώμα προστασίας κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα μ’ επιστήμονες του Εργαστηρίου Αμυντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας της Βρετανίας, μετέδωσε το Sky News.

Παράλληλα, η ΕΡΤ ανάφερε πως το Citriodiol είναι ήδη γνωστό για την αποτελεσματική του δράση απέναντι σε άλλους τύπους κορωνοϊού, ενώ σημειώνεται ότι το Citriodiol θα μπορούσε να προσφέρει προστασία έναντι του νέου κορωνοϊού, είναι κάτι που πιστεύει και η εταιρεία που το παράγει.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές, το Citriodiol παρασκευάζεται από λάδι φύλλων και κλαδιών του δέντρου ευκαλύπτου citriodora.

Μαγιορκίνης: «Θέλει προσοχή»

Ερωτηθείς για το θέμα  επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, εξέφρασε τον προβληματισμό του όσον αφορά την εν λόγω ουσία και υπογράμμισε πως θα πρέπει να ερευνηθεί περαιτέρω.

«Θέλει προσοχή», είπε χαρακτηριστικά.