ΑρχικήΕπικαιρότηταCopernicus: Πως βλέπει την εξέλιξη, με δορυφορικές απεικονίσεις, της πυρκαγιάς στον Έβρο-...

Copernicus: Πως βλέπει την εξέλιξη, με δορυφορικές απεικονίσεις, της πυρκαγιάς στον Έβρο- Η καμένη έκταση

Εντυπωσιακές και ιδιαίτερα ανησυχητικές οι δορυφορικές απεικονίσεις από την εξέλιξη των καμένων εκτάσεων όπως καταγράφηκαν από την Copernicus για τον Έβρο.

Με άρθρο τους οι Κύρος- Λαγουβάρδος, στο meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου, δίνουν την απεικόνιση
για τη μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά των τελευταίων πάρα πολλών ετών σε ευρωπαϊκό έδαφος, στον Έβρο. Η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 19.08.2023 και συνεχίζει να καίει μέχρι και σήμερα, έχοντας ενεργές εστίες περιμετρικά των καμένων εκτάσεων.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το video animation που έφτιαξαν και παρουσιάζεται η εξέλιξη των καμένων εκτάσεων από την ημέρα που ξέσπασε η πυρκαγιά μέχρι και χθες 29.08.2023. Συνεχίζοντας να καίει για 12η μέρα, η καμένη έκταση στην τελευταία ανανέωση από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus, ανήλθε στα 812.600 στρέμματα (έως την 29.08.2023, 12:03 τοπική ώρα). Από τη συνολική καμένη έκταση των 812.600 στρεμμάτων, τα περίπου 650.000 στρέμματα κάηκαν το τριήμερο 21-23 Αυγούστου.

 

Δείτε εδώ την  οπτικοποίηση της εξέλιξης της καμένης έκτασης στη μεγάλη πυρκαγιά στον Έβρο, πραγματοποιήθηκε από τη μονάδα METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.