ΑρχικήΕπικαιρότηταΔείτε το αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ» δίπλα από την ελληνική φρεγάτα «Σπέτσαι»...

Δείτε το αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ» δίπλα από την ελληνική φρεγάτα «Σπέτσαι» (photo)

Η συμμετοχή του Γαλλικού αεροπλανοφόρου, Σαρλ Ντε Γκωλ, σε ασκήσεις με μονάδες του Πολεμικού μας Ναυτικού νοτίως της Κρήτης επισημαίνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, που επιθυμεί το Ελιζέ να διαδραματίσει στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, είχει δηλώσει το «Σαρλ ντε Γκωλ» θα συνοδεύεται από δυνάμεις που προέρχονται από «τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ισπανία, την Ελλάδα».

Εκτιμάται ότι κατά την επανείσοδο του «Σαρλ ντε Γκωλ» στην Ανατολική Μεσόγειο, θα ακολουθήσει και νέα συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό. Η αποστολή του «Σαρλ ντε Γκωλ» λήγει τον Απρίλιο, όταν και το γαλλικό αεροπλανοφόρο θα συνεχίσει σε άλλο πεδίο και, συγκεκριμένα, τη Βόρεια Θάλασσα.

Την Παρασκευή το γαλλικό ελικοπτεροφόρο «Dixmude» στο Βόλο

Στο λιμάνι του Βόλου αναμένεται να καταπλεύσει αύριο το γαλλικό ελικοπτεροφόρο «Dixmude», στο πλαίσιο της πολυεθνικής, διακλαδικής άσκησης Ελλάδας-Γαλλίας-Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, με την επωνυμία «Μέγας Αλέξανδρος 2020», που διεξάγεται από τις 27 Ιανουαρίου έως τις 8 Φεβρουαρίου στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας και του Αιγαίου.

Το γαλλικό ελικοπτεροφόρο έχει μήκος 200 μέτρα, υπηρεσιακή ταχύτητα 19 κόμβους, διαθέτει κατάστρωμα 5.200 τ.μ. και έχει δυνατότητα μεταφοράς μέχρι και 16 ελικοπτέρων ΝΗ90 αλλά και 100 τροχοφόρων τεθωρακισμένων, ενώ διαθέτει μίνι νοσοκομείο και μπορεί να φιλοξενήσει πλήρωμα έως και 500 άτομα.