Δεκάδες κρούσματα σε παιδικές κατασκηνώσεις – «Λουκέτο» σε μία

14 mins read

Συναγερμός έχει σημάνει σε δύο παιδικές κατασκηνώσεις σε Χανιά και Χαλκιδική μετά τον εντοπισμό πολλών θετικών κρουσμάτων, με τον κατασκήνωση μάλιστα των Χανίων να αποφασίζει προσωρινό λουκέτο.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα zarpanews.gr, τα θετικά κρούσματα στην κατασκήνωση των Χανίων είναι περισσότερα από 30 και υπάρχει πιθανότητα να έχουν μολυνθεί και άλλοι ενώ θα ανοίξει ξανά στις 15/7 και τα παιδιά θα γίνονται δεκτά μόνο με rapid test, ενώ με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα, οι γονείς δε θα μπορούν να επισκεφτούν τα παιδιά κατά τη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου.

Μάλιστα αναφέρει ότι γονείς που είχαν στείλει τα παιδιά τους στην κατασκήνωση είναι εξοργισμένοι με τους χειρισμούς των υπευθύνων. Όπως υποστηρίζουν, μπορεί το θέμα να είδε το φως της δημοσιότητας χθες, ωστόσο καταγγελία μητέρας αναφέρει ότι πήρε το παιδί της με πυρετό από την κατασκήνωση την Τετάρτη. Μετά τη διενέργεια τεστ το οποίο βγήκε θετικό, η μητέρα ενημέρωσε σχετικά, τους υπεύθυνους της κατασκήνωσης.

Σε κατασκήνωση με εκατοντάδες παιδιά στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, καθώς εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού. Στην κατασκήνωση φιλοξενούνται παιδιά από Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και άλλες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με το GRTimes.gr, έχουν εντοπιστεί 14 κρούσματα σε παιδιά 13-17 ετών, ενώ άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία ιχνηλάτησης.

Θετικά στον ιό βρέθηκαν ύστερα από τεστ τρία παιδιά από τη Λάρισα, ένα από τον Βόλο και τα υπόλοιπα από άλλες περιοχές, ενώ τα περισσότερα είχαν συμπτώματα. Οι αρμόδιοι εκκένωσαν μέχρι στιγμής έξι σπιτάκια – σκηνές, τα οποία φιλοξενούσαν 13 άτομα, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γονείς που ενημερώθηκαν ότι τα παιδιά τους είναι θετικά στον ιό έσπευσαν να τα παραλάβουν.

Οι υπεύθυνοι επισημαίνουν ότι έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ έχουν ενημερώσει τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία. Επίσης, διαβεβαιώνουν ότι τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού είναι αυστηρά. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ εξετάζουν το ενδεχόμενο στοχευμένων δράσεων από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας σε όλες τις μεγάλες κατασκηνώσεις της χώρας.

Facebook Comments