Δελτίο Star: Ποια ημερομηνία θα γίνει μερική άρση του lockdown

7 mins read

Στα 500 κρούσματα, όσα είχαμε αρχές Οκτωβρίου, θα ξανανοίξει η χώρα από το lockdown, ενώ η εκτίμηση είναι ότι για να φτάσουμε σε μία τέτοια μείωση με ένα σκληρό lockdown θα χρειάζονταν τέσσερις εβδομάδες, με αυτό όμως το μερικό lockdown χρειαζόμαστε έξι εβδομάδες.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Star, στην κυβέρνηση πάντως αισιοδοξούν ότι θα το καταφέρουν λίγο νωρίτερα, στις 15 Δεκεμβρίου.

Ανέφερε συγκεκριμένα η Κ. Μακρή για το κυβερνητικό σχέδιο ότι οι απαγορεύσεις θα γίνουν αργά και βασανιστικά. Πρώτα θα ανοίξουν τα καταστήματα και μετά τα εστιατόρια, μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει και πάλι απαγόρευση κυκλοφορίας. Ούτε συζήτηση βεβαίως για μπαρ, κέντρα διασκέδασης, ρεβεγιόν και πάρτι τα Χριστούγεννα που θα εορταστούν αποκλειστικά κατ’ οίκον.

Αν πάντως δεν εφαρμοστούν τα μέτρα και οδηγηθεί η χώρα και μετά τα Χριστούγεννα σε νέο lockdown, οι πολίτες που θα πειθαρχήσουν θα είναι ακόμη λιγότεροι, καθώς θα έχει χαθεί η αξιοπιστία.

Αυτό που θα είναι για πολλούς μήνες ακόμη υποχρεωτικό, θα είναι η χρήση της μάσκας παντού. «Θα ξεχειμωνιάσουμε μαζί της» τόνισε χαρακτηριστικά η Κ. Μακρή.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα