ΑρχικήΕπικαιρότηταΔεν λειτουργεί το διαδικτυακό εργαλείο της ΡΑΕ για τη σύγκριση των τιμολογίων...

Δεν λειτουργεί το διαδικτυακό εργαλείο της ΡΑΕ για τη σύγκριση των τιμολογίων ρεύματος

Το αλαλούμ με τα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στους καταναλωτές, αλλά έχει γίνει και ανέκδοτο επειδή είναι εξαιρετικά δυσνόητο να καταλάβει κανείς τις διαφορές στις χρεώσεις του κάθε παρόχου.

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και ο επικεφαλής της, ο κ. Δαγούμας, που είναι οι εμπνευστές της ιδέας με τα χρωματιστά τιμολόγια που έχουν εφαρμοστεί στους λογαριασμούς του ρεύματος, έχουν μείνει εκτός του αλαλούμ που έχει δημιουργηθεί. Η ΡΑΕ ωστόσο, ακριβώς επειδή έχει επιβάλλει τους συγκεκριμένους τύπους τιμολόγησης, έχει φτιάξει ένα διαδικτυακό εργαλείο, όπου οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να συγκρίνουν τις τιμές της κάθε εταιρίας εύκολα και να κινηθούν αναλόγως στην επιλογή τους. Αυτό είναι το energycost.gr . Μην βιαστείτε όμως να μπείτε στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, γιατί απλούστατα δεν λειτουργεί!

Δηλαδή, την ώρα που οι πολίτες προσπαθούν να καταλάβουν τι τους συμφέρει να κάνουν με το ρεύμα τους, η αρμόδια Αρχή έχει ένα σχετικό σάιτ που δεν δουλεύει και άρα δεν εξυπηρετεί κανέναν.

Ο ιστότοπος είναι «σε κατάσταση συντήρησης» και όπως αναφέρεται είναι και υπό διαμόρφωση «ενόψει εφαρμογής των νέων τιμολογίων από 01/01/2024»…