«Κάνω αυτή την απεργία πείνας και δίψας γιατί 2,5 χρόνια τώρα, αντί να δούμε μια Δικαιοσύνη που θα έκανε σωστά τη δουλειά της, παρακολουθούμε τα πάντα να μπαζώνονται από την πρώτη μέρα. Δεν πάει άλλο. Δεν μπορώ να ηρεμήσω, δεν αντέχω αυτή την κοροϊδία».
Με αυτά τα λόγια μίλησε στο documentonews.gr ο Πάνος Ρούτσι, πατέρας του 22χρονου Ντένις που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα των Τεμπών, ανακοινώνοντας ότι από σήμερα, 15 Σεπτεμβρίου, προχωρά σε απεργία πείνας και δίψας. Παραμένει στο άτυπο μνημείο μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη, εκεί όπου είναι χαραγμένο το όνομα του γιου του.
Μετά από 2,5 χρόνια αγώνα μαζί με τους υπόλοιπους συγγενείς, η αγανάκτησή του για τη στάση της Δικαιοσύνης και ειδικότερα του εφέτη ανακριτή Λάρισας, Σωτήρη Μπακαΐμη, τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση. Η οικογένεια Ρούτσι ήταν μεταξύ εκείνων που ζήτησαν την εκταφή του παιδιού τους, ωστόσο το αίτημα απορρίφθηκε.
Ο ίδιος τονίζει: «Εμείς την πρώτη μέρα δεν ξέραμε πού πατάμε. Και η κυβέρνηση και το κράτος μπάζωναν από τις πρώτες ώρες. Εδώ και 2,5 χρόνια δεν μπορώ να κοιμηθώ. Έχω δώσει μια υπόσχεση στο παιδί μου: πως αυτοί που έφταιξαν και εξαιτίας τους έφυγαν τόσα παιδιά άδικα, δεν θα τους αφήσω έτσι».
Η άρνηση της εκταφής ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. «Δεν ήμουν μόνο εγώ, αλλά και άλλες οικογένειες. Δεν πάει άλλο. Δεν μπορώ να ηρεμήσω. Δεν μπορώ να αντέξω αυτή την κοροϊδία. Πιστεύω πως εκεί πάνω, στην εξουσία, μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι με ευαισθησία. Δεν θέλω να πιστέψω ότι όλων τα χέρια είναι βουτηγμένα στα μπαζώματα. Σε αυτούς απευθύνομαι: αν έχουν λίγη ευαισθησία, οφείλουν να δουν το θέμα μας».
Και καταλήγει: «Δεν πρόκειται να φύγω από εδώ. Θα μείνω μέχρι τέλους».

