Δερμιτζάκης για Λινού: «Ο κορωνοϊός μεταδίδεται και με το σκεύος της Θείας Κοινωνίας»

14 mins read

Ο καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης, σχολιάζοντας όσα υποστήριξε η Αθηνά Λινού δήλωσε ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται και με το σκεύος της Θείας Κοινωνίας, ενώ υποστήριξε ότι το Σώμα και το Αίμα του Χριστού είναι συμβολικά.

«Σέβομαι την κυρία Λινού, αλλά αυτό που λέει είναι σαν εκείνο το αστείο πως, για να πούμε αν ένας άνθρωπος πέσει από αεροπλάνο θα πεθάνει, πρέπει να κάνουμε ένα πείραμα, ρίχνοντας 100 ανθρώπους από αεροπλάνο με αλεξίπτωτο και άλλους 100 χωρίς και να μελετήσουμε τα αποτελέσματα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε ειρωνικό τόνο ο κ. Δερμιτζάκης, ο οποίος επιχείρησε να ερμηνεύσει θεολογικά το μυστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος επιστήμονας ήταν εδώ και μήνες υπέρμαχος της απαγόρευσης της θείας κοινωνίας λόγω του κορωνοϊού και είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση για έλλειψη γενναιότητας. «Έπρεπε να είχε σταματήσει η θεία κοινωνία ήδη πριν συζητήσουμε για να κλείσουμε εστιατόρια και οικονομικές δραστηριότητες. Θα έπρεπε, κατά τη γνώμη μου, να ήταν από τα πρώτα μέτρα» είχε δηλώσει.

Χθες η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού προχώρησε στην παραδοχή πως θα κοινωνούσε άφοβα εν μέσω πανδημίας κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης στη δημόσια τηλεόραση και μάλιστα επιχειρηματολόγησε παίρνοντας θέση στο θέμα που διχάζει συχνά επιστήμονες και πιστούς.

Η επιστήμονας, την οποία την περασμένη εβδομάδα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας πρότεινε από το βήμα της Βουλής για υπουργό Υγείας ευρείας αποδοχής, σημείωσε ότι δεν υπάρχει παγκοσμίως καμιά επιδημιολογική μελέτη που να αποδεικνύει ότι ο κορονοϊός μεταδίδεται με την κατάποση του σάλιου από τη θεία κοινωνία.

«Είμαι πιστή ορθόδοξη χριστιανή και ξέρω πως υπάρχουν και θείες λειτουργίες στις οποίες δεν απαιτείται η κοινωνία με το ίδιο κουταλάκι. Νομίζω ότι δεν μπορούμε να λύσουμε θέματα πνευματικά και ορθοδόξου πίστεως με τη λογική. Το μεταφυσικό, συμφωνώ απόλυτα, δεν αποδεικνύεται. Όμως, επιμένω ότι παγκόσμια μελέτη που να δείχνει ότι ο ιός μεταδίδεται διά της καταπόσεως δεν υπάρχει» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η καθηγήτρια.

Facebook Comments